STINGs VD och grundare utsedd till Årets innovationsfrämjare

par_hedberg_arets_innovationsframjare_

Pär Hedberg, VD och grundare av inkubatorn STING och grundare av Propel Capital, har av tidningen Veckans Affärer blivit utsedd till ”Årets innovationsfrämjare”. Svenska innovationspriset delas ut för att uppmärksamma svenska innovationer som nått kommersiellt genomslag och de personer som gör det möjligt.

– Vi har velat skapa ett innovativt ekosystem för att på bästa sätt stödja entreprenörer att bygga internationella tillväxtbolag: affärsutvecklingsstöd från erfarna coacher, finansiering från Propel Capital och STING Business Angels, och vår rekryteringstjänst som är Sveriges främsta när det gäller att stötta startups i att bygga framgångsrika team. Men mest stolt är jag över att jag har lyckats attrahera ett sånt starkt team med så fantastiska människor till STING som gjort allt detta möjligt, säger Pär Hedberg.

Juryn för Svenska innovationspriset, där Årets innovationsfrämjare var ett av priserna, bestod av Jill Bederoff, Veckans Affärer; Erik Eklund, SIS; John Elvesjö, Tobii; Magnus Lundin,SISP; Maureen McKelvey, Handelshögskolan i Göteborg, och Marta Sjögren, Northzone.

Juryns motivering löd: Hen är en outtröttlig, kreativ och passionerad person och en mästare på att tillsammans med sitt superstarka team ta idéerna hela vägen i mål. ’Good enough’ finns inte för den här personen som gjort mer för Sveriges entreprenöriella ekosystem än någon annan.

Hedberg har bland mycket annat även varit initiativtagare till startup-hubbarna SUP46, THINGS och H2. Som grundare och VD på STING har han sedan 2002 stöttat över 200 startups i att utveckla sina idéer till framgångsrika tillväxtföretag. 72 procent av dem är fortfarande aktiva och växer. Bland dem finns Yubico, Videoplaza, Volumental, Watty, Dreams och Sellpy. Tillsammans har alla STING-bolag en omsättning på 1,1 miljarder kronor, varav 90 procent kommer från export, och de har skapat mer än 1200 jobb.

Om Veckans Affärers Svenska Innovationspris
För nionde året i rad delade Veckans Affärer ut Svenska Innovationspriset. Priset delas ut för att uppmärksamma svenska innovationer som nått kommersiellt genomslag och de personer som gör det möjligt. Vinnarna korades på Framtidsdagen den 30 november på ett event på 7A Odenplan. Priset delades ut tillsammans med SIS, Swedish Standards Institute och SISP, Swedish Incubators & Science Parks.

> Läs intervju med Pär Hedberg och de andra nominerade i Veckans Affärer