Event förenar 30 investerare med digitala hälsobolag

h2

Igår hölls STING Night – Digital Health, ett event för drygt 30 exklusivt inbjudna investerare inom det digitala hälsoområdet som fick träffa 12 startupbolag med lösningar inom bland annat cancerdiagnostik, äldrevård och ”best practices” vid operationer. Medverkade i programmet gjorde även Henrik Torstensson, grundare av Lifesum, och Dr. Vishal Gulati på riskkapitalbolaget Draper Esprit, en av Europas ledande investerare inom digital hälsa.

Sommaren 2016 genomfördes flera stora kapitalrundor i digitala hälsobolag i Sverige vilket tyder på investerares ökande intresse inom området. I många av fallen var det nya investerare som inte tidigare investerat i hälsoområdet, och många ser nu tecken på att sjukvården är redo att ta sig an ny revolutionerande digital teknik som förbättrar och effektiviserar vården.

– Det är viktigt att vi snabbt hakar på trenden och nu utnyttjar möjligheten att visa upp många av de digitala hälsobolag som vi har i vårt nätverk som just nu behöver kapital för att snabba på sin expansion, säger Olof Berglund, coach på STING inom Health.

STING Night – Digital Health, som hölls på H2 Health Hub, erbjöd investerare en möjlighet att individuellt träffa digitala hälsobolag som är ligger i fas för att ta in såddfinansiering eller A-rundor. De deltagande bolagen var Aifloo, Belly Balance, CareLigo, Coala Life, Competencer, Egetto, Encare, Gnosco, Gynius, MediCheck, Optolexia och VisueCare.

Entreprenörerna började med att presentera sig själva och sina bolag i 60-sekunders pitchar. Därefter fick investerarna träffa dem i korta, enskilda och väldigt energirika 15 minuters-möten, s k speedmeetings. Här gällde det för entreprenörerna att snabbt övertyga investerarna om varför de ska investera i just deras företag.

Senare under eftermiddagen delade grundaren av hälsoappen Lifesum, Henrik Torstensson, med sig av spännande statistik över världens befolknings mat- och hälsovanor och påpekade hur ny teknik och ett ökande intresse i hälsosam mat och levnadsvanor driver förändringar inom sjukvård, träning och nutrition.

– För att se förändrade resultat måste vi fokusera på att skapa en förändring i människors beteenden. Vi måste bli bättre på hälsa då vi är friska, det vill säga innan vi blir sjuka, sa Henrik Torstensson.

Efteråt fick Torstensson sällskap på scenen av Dr. Vishal Gulati, Venture Partner på riskkapitalbolaget Draper Esprit och en av Europas ledande investerare inom digital hälsa. I ett samtal tillsammans med moderator Johanna Wollert Melin, medgrundare av Trice Imaging Inc., diskuterade de bland annat vad som krävs för att lyckas som entreprenör. Dr. Gulati gav följande två råd:

– Du måste lösa ett tillräckligt stort problem som har en stark mänsklig dimension som berör många. Du måste också vara bäst i världen på det du gör och varje dag sträva efter att bli bättre, var inte nöjd med hur saker är, sa Dr. Vishal Gulati.

> Läs mer om de deltagande bolagen och investerarna här.