Meloq vinner pris för “Bästa internationaliseringsplan” i Go Global Medtech

meloq

Medicinteknikföretaget Meloq vann i förra veckan 30 000 kronor för bästa internationaliseringsplan i årets Go Global Medtech-program som anordnas av inkubatorn STING. En jury bestående av erfarna personer från medtech-industrin utsåg Meloq till det bolag som lyckats bäst med sin strategi för att expandera globalt.

Meloqs produkt EasyAngle är ett verktyg som underlättar mätning av ledrörlighet, en av de vanligaste undersökningarna inom fysioterapi idag. Genom att använda modern teknologi och smarta algoritmer ersätter EasyAngle ett flertal verktyg som används idag och möjliggör digital datahantering samt snabbare, noggrannare och mer bekväma undersökningar.

– Go Global har varit oerhört givande, både kunskapen och nätverket som programmet givit oss har redan kommit till stor nytta. Vi har just påbörjat internationaliseringen och har under hösten sålt EasyAngle till sex länder i norra Europa. Nästa steg är att anställa en affärsutvecklare och etablera oss på de större marknaderna, med fokus på England och Tyskland, säger Rui Chen, grundare och VD på Meloq.

Medtechföretag från hela Sverige och även Europa deltar i Go Global Medtech som genomfördes för åttonde året i rad. Programmet är uppbyggt av fem interaktiva och intensiva tvådagarspass som varvar föredrag av erfarna internationella föreläsare med eget arbete och praktikfall från fältet. Passen genomförs hos värdföretag inom medtech med internationell verksamhet.

Juryn bestod av Sören Johansson, tidigare VP Business Development ELEKTA; Per Svedenhag, Director Scibase och Johanna Wollert Melin, grundare av Trice Imaging. Juryns motivering löd:

Bolaget adresser ett tydligt problem hos en väldefinierad målgrupp och erbjuder en helt ny metodik som kan förenkla och effektivisera arbetsflödet för kunden. Teamet har valt en vettig distributionsstrategi inledningsvis men behöver definiera bredare strategi för att få en expansion med bättre marginaler.

Efter kursavslut har de deltagande bolagen en genomtänkt internationaliseringsstrategi att presentera som beslutsunderlag till sin styrelse och goda utsikter att lyckas med en internationalisering.

– Go Global Medtech är ett perfekt program för bolag som är på väg ut och ska börja exportera sina produkter. Det har i år haft ett ännu större internationellt fokus i och med samarbetet med EU-programmet EIT Health, vilket har inneburit att tre bolag från andra EU-länder har deltagit och bidragit på ett mycket positivt sätt i de olika avsnitten under året, säger Olof Berglund, coach på STING och ledare av Go Global Medtech.

Övriga bolag som deltog i Go Global Medtech var Single Technologies, Biocool, Respiheart, AddMovement, Lindacare och DigiMeda. Värdföretag under programmet var: Cambio Healthcare, GE Healthcare, Roche Diagnostics och ThermoFisher.

> Läs mer om Meloq: www.meloq.se
> Läs mer om Go Global Medtech