AxCrypt 2 når över 100 000 användare, utses till “Bästa krypteringsprogram 2016”

dsc8915_gruppbild_

Första versionen av AxCrypt används idag av 10 miljoner användare världen över. Sedan lanseringen av nya versionen i maj har AxCrypt 2 redan nått över 100 000 användare. AxCrypt gör kryptering enkelt nog för alla typer av användare och utsågs nyligen till ”Bästa krypteringsprogram 2016” av PC Mag. AxCrypt har även blivit uppmärksammat både av den populära tv-serien Mr. Robot och av hackare.

Stockholmsbaserade AxCrypt gör det möjligt för individer och små grupper att kryptera sina filer på ett enklare sätt än något annat krypteringsprogram på marknaden. Genom att ta bort komplexiteten i stark och beprövad krypteringsteknologi har startupbolaget på mycket kort tid attraherat mer än 100 000 användare i över 135 länder.

– Idag behöver du inte vara en datornörd för att kunna stoppa obehöriga personer från att komma åt dina filer. Även farmödrar ska kunna känna sig säkra och skyddade, säger Svante Seleborg, grundare och utvecklare på AxCrypt.

Den senaste versionen av programvaran, AxCrypt 2, utnämndes till “Bästa krypteringsprogram 2016” av PC Mag, endast fyra månader efter lanseringen. Två månader senare tilldelas AxCrypt förtroende igen, denna gång från användarna, och når 100 000-strecket.

AxCrypt gör avtryck även i populärkulturen. När den sexfaldigt Emmy-nominerade tv-serien Mr Robot sände sitt tionde avsnitt var titeln “eps2.8_h1dden-pr0cess. axx”, vilket är namnet på en fil krypterad med AxCrypt.

– Det är fantastiskt att se det ökade intresset för cyber- och filsäkerhet, och vi är mycket stolta över vår produkt. Vi har också haft en mer atypisk bekräftelse i det faktum att hackers tar över datorer och använder AxCrypt för att låsa dem, säger Zebastian Victorin, VD på AxCrypt.

AxCrypt gör kryptering enkelt genom att den hanterar och redigerar krypterade filer, erbjuder säker delning av krypterade filer genom ”public key-kryptografi” och säker borttagning av filer. Programmets nyckelhanterare, ”Password Manager”, gör det möjligt att på ett säkert sätt lagra lösenord i molnet och generera starka lösenord.

Teamet på AxCrypt arbetar nu med att utveckla nya funktioner och att göra programmet tillgängligt på fler enheter; smartphones, surfplattor och datorer, och såväl för Windows- och Mac-användare. Mobilapparna finns för närvarande i BETA-version och planeras att lanseras i slutet av 2016.

Om AxCrypt
Historien om AxCrypt startade 2001 när grundaren Svante Seleborg behövde dela konfidentiell information över internet och inte kunde hitta en befintlig programvara som var enkel och lättanvänd för alla. Det var då han utvecklade och lanserade den första versionen av AxCrypt och delade den med världen, gratis. År 2014, med över 20 miljoner nedladdningar världen över, hade AxCrypt vuxit till att bli en av världens mest populära program för kryptering av filer. Svante slog sig då ihop med Zebastian Victorin och grundade AxCrypt AB för att ta AxCrypt till nästa nivå.

> Läs mer om AxCrypt: www.axcrypt.net