APPRL tar in 12 Mkr för sin shoppinglösning för digitala influencers och premiummedier

martin_landen_and_gustav_gisseldahl_w

APPRL, vars plattform kopplar ihop influencers och premiummedier med e-handlare inom mode, inredning och andra livsstilssegment, växer med 25 procent per månad och tar nu in 12 miljoner kronor. Rundan leddes av Spintop Ventures och övertecknades till 20 procent. De nya pengarna ska gå till fortsatt produktutveckling och expansion till nya marknader.

APPRL har utvecklat en plattform som löser en rad av de stora utmaningar som varumärken, e-handlare, influencers och mediahus nu står inför, som en följd av den snabba övergången från traditionell displayannonsering till mer innehållsnära format.

– Vi möjliggör nya intäktsströmmar för digitala magasin och influencers genom att göra det superenkelt att integrera shopping i det redaktionella innehållet. För e-handlare erbjuder vi en lösning som gör att deras produkter löpande blir utvalda av ledande influencers och magasin. Vi har lyckats ta positionen som Nordens premiumnätverk, med partners som ELLE, Metro Mode, Sofi Fahrman, Carolines Mode, Isabella Löwengrip, Net-a-Porter, Filippa K, Royal Design and Gina Tricot, och kommer nu att fokusera på att möta den internationella efterfrågan på vår produkt, säger Gustav Gisseldahl, medgrundare och head of business development på APPRL.

– Vår ambition är att skapa en ny standard för digital marknadsföring, redan idag är vi den huvudsakliga marknadsföringskanalen för ett flertal av de butiker vi jobbar med. Man kan se det som att vi än så länge skapat den grundläggande produkten och när vi nu blickar framåt så finns det otroligt mycket utrymme för innovation. Till exempel kommer vi använda all vår data till att hjälpa e-handlare och medier att bättre förstå deras målgrupper, vilken typ av innehåll som fungerar bäst, hur de borde produktutveckla och så vidare. Vi har en otroligt spännande tid framför oss, säger Martin Landén, medgrundare och VD på APPRL.

Samtliga tidigare privatinvesterare går med i denna nyemission, däribland Jonas Meerits (ordförande Happy Socks, f.d. VD J.Lindeberg) som också går in som styrelseordförande i APPRL. I styrelsen går även Mats Johansson från Spintop Ventures in tillsammans med grundarna.

– Influencer marketing är idag en av de största möjligheterna inom det digitala marknadsföringslandskapet. Ett bolag som kan erbjuda en skalbar och långsiktigt försvarbar modell genom att skapa reellt värde för influencers, deras följare såväl som för varumärken kommer att ha en mycket intressant tillväxtresa framför sig. Spintop är imponerade av hur Martin och Gustav redan positionerat APPRL för att bli detta bolag och jag ser mycket fram emot att arbeta med entreprenörerna samt mina nya kollegor i styrelsen, säger Mats Johansson, Partner Spintop Ventures.

Bland de nya investerarna i bolaget finns bland andra Magnus Sandberg (Investerare och f.d. Tech Lead Google), Patric Blixt (Entreprenör och f.d. VP Marketing Klarna, CMO Pricerunner och Rebtel), Jonas Sjögren (f.d. VD på SBS Discovery), Johan Kleberg (VD Adlibrisgruppen), Fredrik Tilander (Backstage Invest), Ludvig Linge (Investerare och f.d. VD och grundare TAT) med flera.

– Jag investerar gärna i små men vassa teknikbolag. APPRL knyter ihop onlinemedier och e-handel på ett snyggt, transparent och skalbart sätt som ligger rätt i tiden, säger Magnus Sandberg, Investerare och f.d. Tech Lead på Google.

> Läs mer på www.apprl.com