Virtual reality, gamification och wearables bland de 10 utvalda spelprojekten till STING Test Drive Game

game-teams

Idag startar STING Test Drive Game, ett nationellt entreprenörsprogram där 10 utvalda team får chansen att utveckla sina idéer med hjälp av STING och Sveriges ledande profiler inom den svenska dataspelsbranschen.

Bakom STINGs satsning, som har som mål att få fram fler spelrelaterade företag, står även en rad starka partners, bland andra Avalanche Studios, Future Games, Paradox Interactive, Goodbye Kansas, London Venture Partners, Resolution Games och KM Troedsson, tidigare chef på DICE.

Programmet leds av Jana Karlikova, som också driver Stugan, och Jonas Lindqvist, serieentreprenör och tidigare affärscoach. Workshopparna kommer att hållas hos partnerföretagen.

– Det har varit roligt att se en så pass stor spridning bland de projekt som ansökt till programmet. Bland de antagna ser vi spännande exempel inom virtual reality, mobil- och PC-spel, men även gamification av mer traditionella produkter och tjänster. Vi ser verkligen fram emot att nu sätta igång arbetet med att hjälpa dem framåt, Jonas Lindqvist, programledare på STING Test Drive Game.

Under sju workshoppar på kvällstid kommer entreprenörerna få hjälp att utvärdera och utveckla sina idéer och lära sig vad det innebär att bygga bolag. Vid en åttonde träff kommer ”Bästa Spel-projekt” att utses i en final, och vinnaren får 10 000 kronor som sponsras av en av programmets partner Goodbye Kansas.

Kontakt
Jonas Lindqvist, programledare, STING Test Drive Game,jonas.lindqvist@stockholminnovation.com, 070-350 49 69

Här är de utvalda bolagen/projekten:

Spelidéer och -koncept

  • Right Nice Games är en nystartad prisbelönad spelstudio skapad av fem studenter från futuregames i stockholm. De vann swedish game awards 2015 för årets spel och bästa utförandet i grafik. De har också fått stöd av ett av världens största spelföretag epic games som har skapat spelmotorn unreal engine. www.rightnicegames.com
  • Talecore Studio är en independent spelstudio med fokus på att skapa berättelserika spel som aktiverar spelarens tänkande. Talecore har just lanserat det massiva berättelsebaserade spelet ”shantee’s choices”, vilket fokuserar på tunga, mogna teman. Spelet släpps under slutet av 2017. www.talecore.com
  • Egg Simulator är förmodligen världens första äggsimulator. Du spelar som ett ägg och ditt uppdrag är enkelt men livsviktigt – kom ut ur kastrullen innan vattnen kokar, och du stelnar.
  • Kindler in the Dark är ett handritat mobilspel som handlar om en liten varelse i en värld som blivit mörk. Som tur är så har han fått ljusets gåva och kan få världen att lysa upp under hans resa att hitta källan till mörkret. www.facebook.com/kindlerinthedark
  • Tamarrion är ett ”hardcore boss fighting”-spel för spelare som söker en seriös utmaning. Anpassa karaktären för att lyfta din personliga spelstil och släpp lös gudarna på dina motspelare. www.tamarriongame.wordpress.com
  • Warhammer 40,000 The Name Game –ett lättillgängligt ordleksspel med inspiration av strategispelsgenren.

Wearables

  • LIFEE är ett spelarmband för barn utformat för att göra fysisk aktivitet roligt! Lifee ska både utveckla sitt eget spel och tillåta andra att utveckla för Lifee med det egna API:et. www.lifee.com

Gamification

  • Det virtuella operationsrummet (VOP) är ett projekt som syftar till att reducera antalet vårdskador efter operationer. VOP förbättrar förmågan hos operationsteam radikalt, genom övning av tekniska och kognitiva förmågor på plats eller över internet, i grupp eller individuellt. Länk till video
  • War for Talent. Playitfair’s affärsidé är att använda spel som ett rekryteringsinstrument och för kompetensutveckling i företag och organisationer. www.playitfair.se
  • WerdApp är en simulering i virtuell verklighet som faciliterar kulturell integration och språkinlärning. Genom immersiv interaktivitet lär sig användaren ett främmande språk fyra gånger snabbare än genom konventionella lärometoder.