Vårdkoncernen Aleris och e-hälsobolaget Aifloo inleder samarbete, erbjuder äldre personer tryggare boendemiljö

aleris_aifloo

E-hälsobolaget Aifloo inleder ett samarbete med Aleris, Skandinaviens ledande vårdkoncern. Gemensamt ska man utveckla ett modernt trygghetssystem för vårdföretag och hemvård. Under hösten kommer ett mycket stort antal system att verifieras tillsammans med vårdpersonal på flera vård- och serviceboenden runt om i Sverige.

– Teknikutvecklingen skapar helt nya möjligheter för oss i Aleris att nå vårt mål om aktiva, självständiga och trygga äldre. Här vill vi bidra genom att ge innovatörerna möjlighet att prova sina tankar och idéer i vardagsmiljön, så att tekniken blir för de äldre. Det vi uppskattar speciellt hos Aifloo är deras genuina passion för den äldre människan och dennes behov. Vi uppskattar också deras ambitioner att skapa en mycket kostnadseffektiv tjänst också för hushåll, säger Elisabet Keussen, affärsutvecklingschef på Aleris Omsorg.

Aifloo tog nyligen in 12 miljoner kronor från existerande ägare och även Länsförsäkringar, som klev in som ny investerare. Detta tillsammans med samarbetet med Aleris utgör en utmärkt grund för den fortsatta utvecklingen och den kommande internationella expansionen.

– Tack vare samarbetet med Aleris kommer vi att kunna verifiera och finjustera vår trygghetslösning för äldre. Det känns oerhört roligt att Aleris ser potentialen i systemet” säger Michael Collaros, VD på Aifloo.

Nära 20 procent av befolkningen i västvärlden är över 65 år, och andelen fortsätter att växa. Människors stödbehov ökar vilket redan idag är en stor utmaning för samhället. Aifloo utvecklar ett e-hälsosystem baserat på en unik Artificiell Intelligens (AI), som ökar tryggheten genom att förstå och analysera beteenden och varna vid fara. Detta möjliggör bland annat ett mer oberoende boende för äldre och kroniskt sjuka.

> Läs mer: www.aifloo.com