Här är listan: STING Accelerates 8 nya internetbolag

AllaACC07_Lättanvänd och säker kryptering, mediebevakning av talade medier och överblickbar personuppgiftshantering är några av de digitala produkter som höstens åtta nya STING Accelerate-bolag erbjuder. Alla bolag får 300 000 kronor av Propel Capital, investeringsföretaget som enbart investerar i STING-bolag, för att snabba på tillväxten.

Fler än 170 internetbolag sökte till de åtta platserna i den sjunde omgången av acceleratorprogrammet STING Accelerate. Den utvalda gruppen av Sveriges just nu mest lovande startups kommer under 20 veckor att få intensiv coachning av STING för att öka utvecklingstakten, snabbare komma ut på marknaden och höja chansen att lyckas.

– Startfältet är det starkaste på länge, om inte någonsin. Bakom startupbolagen finns flera serieentreprenörer och personer med mångårig relevant branscherfarenhet från företag som iZettle, MTG/Viaplay och Bauer Media, säger Peo Nilsson, programansvarig affärscoach för STING Accelerate.

Alla bolag som antas till STING Accelerate får en investering på 300 000 kronor från STINGs investeringsplattform Propel Capital, som utgörs av ett 30-tal välrenommerade svenska affärsänglar.

Ett av bolagen, AxCrypt, erbjuder en enkel och säker krypteringslösning och blev nyligen utnämnda till ”Editors’ Choice for Encryption” av PC Magazine.

– Vi vill få rätt verktyg för att göra AxCrypt till en global succé. STING har kompetensen och erfarenheten vi behöver i form av marknadsstrategier och rekryteringsstöd, och vet vilka framgångsfaktorerna är för tillväxt och konvertering av användare till betalande kunder, säger Zebastian Victorin, medgrundare och VD på AxCrypt.

Ett annat startup, BlueCallApp, är ett e-hälsobolag som tagit upp kampen mot den ökande psykiska ohälsan i samhället genom att erbjuda lättillgängligt samtalsstöd i en app till personer i behov.

– Vi valde STING för att kunna optimera och effektivisera BlueCalls lansering. Vi tror att de här 20 veckorna tillsammans med STING kommer vara mycket värdefulla för vårt bolags fortsatta utveckling och framgång, säger Caroline Rödén, VD och medgrundare av BlueCall.

De åtta STING Accelerate-bolagen får förutom coaching i affärsutveckling och finansiering, även stöd inom rekrytering och kommunikation, samt tillgång till STINGs breda nätverk av industrikontakter och investerare. Under programmet erbjuder STING bolagen gratis kontorsplats på internethubben SUP46 i centrala Stockholm. I januari avslutas programmet med en demodag, där bolagen får presentera sina affärsidéer för exklusivt inbjudna investerare, potentiella partners och journalister.

Följande åtta startupbolag ingår i höstens omgång av STING Accelerate:

All Insights
Mediebevakning av världens talade medier. Med framstående maskininlärningsteknik hjälper vi varumärken att förstå sin närvaro i podcasts, Youtube, radio och TV. twitter.com/allinsightshq 

AxCrypt
AxCrypt erbjuder säker hantering av filer för dig och ditt team. Deras krypteringslösning är lättare att använda än någon annan teknik på marknaden. Nedladdat över 20 miljoner gånger och blev nyligen utnämnda till ”Editors’ Choice for Encryption” av PC Magazine. www.axcrypt.net 

BlueCallApp
BlueCallApp är ett e-hälsobolag som tagit upp kampen mot den ökande psykiska ohälsan i samhället genom att erbjuda lättillgängligt samtalsstöd till personer i behov. Ett enkelt, prisvärt och anonymt sätt att få stöd genom en app. www.bluecallapp.com

DPOrganizer
DPOrganizer hjälper dig att få kontroll över ditt företags personuppgiftsbehandling och att följa EUs nya regelverk som hotar med skyhöga böter. Teamet, som kommer från bl a iZettle, Viaplay/MTGx och Bauer Media, erbjuder ett verktyg som skapar en heltäckande, detaljerad och uppdaterad kartläggning över din organisations personuppgiftsbehandling. www.dporganizer.com

Drool
Drool är en nischad shoppingapplikation för mode och accessoarer med priser i en klass för sig. Bolaget sammankopplar fabriker och grossister i Asien med konsumenter i västvärlden och presenterar produkterna smakfullt och personligt. http://getdrool.co

Musqot
Musqot är en cloudtjänst inom MPM – Marketing Performance Management. Kunderna är marknadsavdelningar som vill optimera effektiviteten i det interna planeringsarbetet och samtidigt höja effekten av sina marknadsaktiviteter, för att uppnå ökad Marketing ROI. Musqot har kunder över hela Nordeuropa samt i USA och Kanada. www.musqot.com

Simply Events
Simply Events låter eventarrangörer enkelt skapa en digital närvaro för sina event. Simply Events plattform erbjuder pålitliga och mångsidiga verktyg för att hantera alla processer, från biljettförsäljning till uppföljning och analys, så att arrangören kan fokusera på att skapa unika event och dela sin passion för det de gör. www.simplyevents.io

TPH Marketplace
TPH Marketsplace är inte ”ännu en ehandelssajt”. Vi kommer att bli en global aktör för hållbar handel. Vår första produkt, ”The Pasta Haters”-appen, ger dig tillgång till hållbart mode runt om i världen och kopplar ihop dig med second hand-butiker, varumärken och vintagebutiker. ”Slit och släng”-mentaliteten måste förändras – vi hjälper dig att enkelt göra det. www.thepastahaters.com

> Läs mer om STING Accelerate