Rio 2016: USAs paraduniform under öppningscermonin kommer att lysa med hjälp av ”wearable light”-teknik

rio-flag-bearer-hero_crop_articlehero_large

Efter att ha sett öppningsceremonin vid OS 2016 i Rio de Janerio ikväll, är det få som kommer att ha missat vad den nya tekniken Wearable Light är för något.

Michael Phelps, flaggbäraren för Team USA, kommer under OS-invigningen i Rio att bära ett unikt plagg – den första upplysta jackan någonsin. OS-uniformen är utformad av Polo Ralph Lauren och ljuset – elektroluminiscentpanelen – är monterat av det innovativa teknikföretaget Flextronics.

STING-bolaget Light Flex Technology har utvecklat en patenterad och tvättbar elektroluminescent-teknologi – belysning i textil och andra material kommersiellt tillgänglig för sportkläder, fashion tech, skyddsutrustning och andra områden relevanta för ”wearable light”.

– Det här är ett fantastiskt exponeringstillfälle för wearable light, och kommer att bidra till att fler känner till och förstår vilka produkter vi erbjuder, säger Victoria Bäcksin, VD och medgrundare av svenska Light Flex Technologies.

> Mer om Light Flex Technologies