23-åringens plattform ska förändra hur vi använder sociala medier, lockar redan stora namn

Gaddr release

I veckan gick det svenska tech-bolaget Gaddr publikt med världens första sökmotor och plattform för sociala användarnamn. Bolaget inleder nu en såddrunda för att förbättra plattformen ytterligare och fokuserar på att expandera i Europa, USA och Asien.

Gaddr hjälper alla med sociala profiler, speciellt varumärken och influencers, att lättare hittas och följas genom att dela ett enda profilnamn. Man samlar alla sina användarnamn under en och samma profil och får en sökmotor för miljarder användarnamn. Användarna bestämmer själva vilka av deras egna användarnamn som är sökbara och kan även få sina Gaddr-profiler verifierade. Plattformen stödjer mer än 100+ tjänster och spel, bland annat Instagram, Youtube, xBox, Spotify och Snapchat.

Tusentals användare från hela världen har redan anslutit sig, däribland X-Factors Malcolm Emery och Avicii-sångaren Alessandro Cavazza, samt varumärken som Daniel Wellington, Vigg och Nicole Vienna. Plattformen finns att använda idag på mobil och webb och får konstant nya uppdateringar och förbättringar.

– Vi går i samma riktning som Google och Truecaller fast med ett större fokus på sociala profiler. Gaddr förändrar hur man använder och upptäcker digitala profiler, inte bara för varumärken och kändisar utan även när det gäller existerande vänner och nya kontakter, säger Francisco Andreasson, Gaddrs grundare och VD.

Francisco föddes i Latinamerikas slum och adopterades av en svensk familj som 2-åring. Sedan 10 års ålder har hans liv kretsat kring programmering, design och media. Redan som 13-åring startade han sin entreprenörsresa och hade sina första företagskunder.

När han fick idén till Gaddr hoppade han av sina universitetsstudier. Han handplockade sitt team på sex personer för att bygga den tjänst han själv efterfrågade.

– Det fanns verkligen ett öppet sår på marknaden med alla användarnamn och tjänster, fullständigt ohållbart. Med Gaddr är det alltid bara ett användarnamn och sök att hålla reda på, oavsett hur många nya profiler man skaffar i framtiden. I vårt sök hittar du miljarder användarnamn och det här är verkligen bara början, vi har en lång tech-resa framför oss, tillägger 23-åriga Fransisco Andreasson.

Det internationella teamet arbetar redan på nästa stora uppdatering och att sprida tjänsten i Europa, USA och Asien.

Kontakt

Francisco Andreasson – grundare och VD, Gaddr (Social Profile AB)
076 23 63 180
francisco@gaddr.me
gaddr.me/francisco