MIND Music Labs, skapare av SENSUS Smart Guitar, vinner stort på Cannes Midem musikmässa

midem_

MIND Musik Labs, skaparen av SENSUS Smart Guitar, korades som ”Most Promising Music Startup of 2016” av juryn på Midem, världens största mässa för musikindustrin. MIND valdes ut bland fler än 150 bidrag, som representerade 31 länder, och belönades under den internationella Midem-galan framför mer än 200 internationella beslutsfattare inom musik och branschprofiler.

Samma dag kom MIND även först i kategorin ”Hardware/Internet of Things” i Midemlab, Midems startuptävling. Efter ett första urval baserat på startupbolagens idéer, proof of concept och marknadsplaner, slutförde MIND framgångsrikt den sista omgången av tävlingen, där startup utvärderades baserat på live pitchar och scenframträdanden. Bland domarna fanns teknik- och musikexperter från Music Ally, Deutsche Telekom, Seedcamp, The Next Web, Forbes och Venture Beat.

– Musikindustrin har varit i ständig utveckling under de senaste 50 åren. MIND Musik Labs dröm är att spela en viktig roll i den här resan under de kommande 50 åren, med en helt ny generation av uppkopplade instrument som slutligen kommer att ta musikalisk expressivitet och interaktion till nästa nivå, sa MINDs VD Michele Benincaso i sitt tacktal.

Bilder och videoklipp från SENSUS Smart Guitar: www.mindmusiclabs.com/press

MIND Musik Labs är en italiensk-svenska startup som grundades 2013 och är en del av STING, Sveriges ledande inkubator. MIND har också medverkan av Sandro D’Errico, tidigare internationell försäljningschef för Marshall hörlurar, och bland dess investerare är musik- och teknikveteranerna Jacob Key – tidigare vice vd för Digital Strategi för Europa på Warner Music – och Ludvig Linge – medgrundare TAT, ett ledande mobilt användargränssnitt som köptes av Blackberry 2010. Med dem är Per Brilioth, VD på Vostok New Ventures Ltd, och Marcelo Benitez, grundare av Proaltus Capital Partners SL

Midem är världens största mässa för musikindustrin, i år hölls 50:e upplagan. Flera tusen musiker, producenter, chefer och journalister från hela världen deltar regelbundet på eventet som hålls i Cannes, Frankrike. Bland Midem mål är att upptäcka kommande trender, talanger och tjänster som kommer att forma framtiden för musik.

> Read article in Venture Beat 
> Read article in Forbes