Pressinbjudan: STING Day förenar globala investerareliten med svenska startups

salesbox_pitch

Om en vecka, den 26:e maj, öppnar portarna till affärsinkubatorn STINGs årliga event STING Day. För sjunde året i rad kopplas ett 60-tal av Sveriges hetaste startups samman med 150 investerare från 11 länder. Halvdagseventet attraherar investerare från hela världen till Stockholm för att träffa de senaste stjärnorna på den svenska startuphimlen.

Jämfört med andra startup-event i Norden räknas STING Day som ett av de mer nischade. 400 exklusivt inbjudna personer kommer att vara på plats, där 120 av dem representerar några av Sveriges mest intressanta startups just nu. Övriga gäster är handplockade för att de har en sak gemensamt: de kan göra stor nytta för svenska tillväxtbolag.

Pär Hedberg, grundare och VD på STING, har höga krav på deltagarna.

– Inget annat startup-event har lika hög densitet av kvalificerade investerare. Vi vill hjälpa svenska startups att bygga relationer med värdefulla personer – något som är avgörande för deras tillväxt. Eventdeltagarna måste kunna bidra med något konkret till våra entreprenörer: smarta pengar, pilotprojekt eller utvecklingssamarbeten. Rådgivare och konsulter tackar vi artigt nej till på STING Day, säger Pär Hedberg.

Inspirerande entreprenörsresor
Grundarna av ryska Blocket-kopian Avito, Jonas Nordlander och Filip Engelbert, och Angelica Hull, grundare och VD av Swedish Biofuels, kommer att dela med av anekdoter och lärdomar från åren de har byggt upp sina bolag.

Vad händer inom spelbranschen?
KM Troedsson på EA DICE och Fredrik Wester på Paradox, med flera, kommer att, i en underhållande spelstudiomiljö, delta i en paneldiskussion om den svenska spelindustrin betydelse för Sveriges ekonomi, och göra framtidsspaningar.

Viktiga snabbmöten kan avgöra
Entreprenörer kommer att möta investerare i korta enskilda möten, s k speedmeetings. Här gäller det för entreprenörerna att övertyga hugade investerare om varför de ska investera i just deras företag – och de får bara 10 minuter på sig.

För komplett programinnehåll under STING Day, se nedan ”Ur programmet”.

När: 26 maj 2015, 11:30-18:00
Var: Birger Jarlsgatan 61A, Stockholm
Hur: Pressanmälan görs till Jill Lindström, marknads- och kommunikationsansvarig, STING: jill.lindstrom@stockholminnovation.com
Mer info: www.stingday.com Innehåller: Listan med utställande startups, deltagande investerare, talare och panelister, och detaljerat program.

Ur programmet
13:00 – Keynote speakers: Jonas Nordlander och Filip Engelbert, Avito; Angelica Hull, Swedish Biofuels
15:00 – Speedmeetings mellan entreprenörer och investerare
17:00 – Paneldiskussion med nyckelrepresentanter från spelbranschen
17:30 – Topp 5 startuppitchar. Investerare bedömer, publiken utser vinnaren.
Hela dagen: Utställning med 60 av Sveriges just nu hetaste startups

Om STING Day
STING Day arrangeras av affärsinkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth) för sjunde året i rad. Eventets syfte är att stödja unga svenska innovativa startups så de kan bygga internationella tillväxtbolag.

STING har sedan starten år 2002 arbetat med över 180 bolag. Tillsammans har dessa företag idag en omsättning på över 1,1 miljarder kronor och sysselsätter mer än 1200 personer. Exempel på företag som STING har arbetat med är: Yubico, Videoplaza, Barnebys, Sellpy och Volumental.

STING Day 2016 partners: Microsoft, EIT Digital, ALMI Företagspartner, Tillväxtverket och Stockholm Business Region.

STING Demo Day med 12 startuppitchar
Under morgonen vid årets STING Day hålls avslutningseventet STING Demo Day. Totalt presenterar 12 STING-bolag som är redo att lämna STINGs program Accelerate och Incubate. Bolagen visar upp affärsidéer inom programmering, hållbarhet, e-hälsa och programmatic marketing. Länk till komplett program och bolag som presenterar: www.stingdemoday.confetti.events 

Kontakt
Jill Lindström, marknads- och kommunikationsansvarig på STING, 072-213 14 22,
jill.lindstrom@stockholminnovation.com 

Kontakta oss i förväg så vi kan hjälpa till att ordna intervjuer med entreprenörer och investerare.