SENSUS Smart Guitar tar in ny investering och visar full potential i ny musikvideo

sensus-smart-guitar-5MIND Music Labs tar in kapital i en ny framgångsrik investeringsrunda. Mats Georgson och Thomas Nordegg kommer in som nya medlemmar i teamet och är med och firar lanseringen av SENSUS fulla potential i ny musikvideo. 

MIND Music Labs (http://www.mindmusiclabs.com), det italiensk-svenska startup-bolaget som i november förra året presenterade världens första riktiga Smart Guitar i Dublin på Web Summit, tillkännager att affärsänglar som redan är har investerat i företaget har förnyat sitt förtroende med en ny investeringsrunda, med ett totalt värde mellan 200 000 och 500 000 Euro.

Nuvarande investerare får i den här rundan sällskap av nya affärsänglar från tech- och musikvärlden. Bland de investerare inom teknik och musik som visar fortsatt förtroende för MIND Music Labs finns Jacob Key, tidigare VP för Digital Strategy Europe för Warner Music; Ludvig Linge, medgrundare av The Astonishing Tribe som köptes upp av BlackBerry 2010; Per Brilioth, VD på Vostok New Ventures och Marcelo Benitez, grundare av Proaltus Capital Partners S.L. I den nya rundan får de sällskap av Mats Georgson, tidigare Global Brand Director för Ericsson och grundare av Bluetooth varumärke. En annan ny viktig medlem som ansluter sig till MINDs team som teknisk rådgivare är Thomas Nordegg, en av de bästa gitarr teknikerna i musikvärlden, redan konsult till Frank Zappa, Duran Duran, Toto och de senaste 25 åren för gitarrlegenden Steve Vai.

Samtidigt släpper också MIND Music Labs den första videon av en SENSUS Smart Guitar’s fullfjädrade prestanda. Videon visar alla komponenter som tillåter gitarrister att använda oändliga moduleringar och effekter, möjligheten att byta mellan elektro -akustiska och elektroniska ljud i realtid och på ett naturligt sätt utan hjälp av något tillbehör eller dator. Musiken i videon är producerad och framförd live av Valerio Fuiano, professionell gitarrist och musikproducent.

VIDEO URL: https://youtu.be/fqzEQnsSIoY 

“Förtroendet från våra investerare och levande legender från tech och musikvärlden är ett tydligt tecken på att riktningen MIND har tagit är den rätta för att föra musikinstrument till nästa steg i sin utveckling”, säger MINDs grundare Michele Benincaso.

Om SENSUS Smart Guitar:

SENSUS är en gitarr, ett 360° trådlöst musiksystem och en smart IoT enhet i ett. Den tillåter spelare att lägga oändliga moduleringar och effekter på sin musik, streama och spela direkt med sina favoritlåtar, spela med vänner på avstånd och dela sina uppspelningar på de mest populära sociala nätverken. SENSUS har utvecklats av Michele Benincaso, en italiensk Maestro från Cremona Antonio Stradivari School, med hjälp av italienska forskare och konstnärer. Bland dem är Carlo Fischione, professor i IoT teknik som för närvarande är affilierad med MIT och Harvard; Luca Turchet, en expert inom elektronisk musik och människa-datorinteraktion och Stefano Zambon, designer inom inbäddade system med en bred erfarenhet av digitala musikinstrument.

För bilder och videor av SENSUS Smart Guitar: http://www.mindmusiclabs.com/press/