Test Drive-vinnaren No Tinnitus vill bota genom din favoritmusik

IMG_1027

E-hälsobolaget No Tinnitus vann i förra veckan entreprenörsprogrammet STING Test Drive Health. Under mars och april har 15 utvalda bolag fick med under mars-april chansen att utveckla sina affärsidéer inom hälsa. Vinnaren, No Tinnitus, är ett digitalt hälsoföretag som använder mobil teknologi för att nå och behandla sina användare.

Teamen i STING Test Drive Health, som alla har tidiga, innovativa, affärsidéer inom områden som till exempel stress, diabetes, smarta alkolås och digitala tolkverktyg för hälsovården, har under sju kvällsworkshoppar utvärderat och utvecklat sina idéer och affärsmodeller, och fått chansen att lära sig vad det innebär att bygga bolag. Programmet arrangeras av STING och sponsras av Innovationskontoren på Karolinska Institutet och Stockholms Universitet samt av Openlab på KTH.

Vid finalen pitchade bolagen sina affärsidéer inför en jury bestående av Christina Bendz, chef för Innovationskontoret på Stockholms universitet; Pär Nordström, investment manager på Almi Invest; Ivar Björkman, manager på Openlab och Erik Brandberg, partner på Gullspång Invest.

Till vinnare utsåg juryn No Tinnitus, som genom sin app skapar en individualiserad behandling med potential att bota svår tinnitus på 30 dagar med hjälp av användarens favoritmusik. Vinnaren fick ta emot 10 000 kronor med följande motivering:

”För en botande applikation, presenterad på ett realistiskt sätt, med potential att nå en enorm marknad med hjälp av superstars – om metoden verkligen levererar förväntade resultat. Vinnaren av STING Test Drive Health 2016 är No Tinnitus”

– Test Drive Health har varit både roligt och utvecklande. Föreläsarna och kursledarna har hjälpt oss se både vägen och målet. Tack vare dem kommer vi att undvika många misstag. Vi är fyllda med energi, enormt glada och mycket tacksamma, säger Kalle Altin, en av grundarna i No Tinnitus.

– I vårens omgång av STING Test Drive har vi fått se e-hälsolösningar på problem i väldigt olika områden – det skapar förutsättningar för kreativa diskussioner och väldigt spännande möten, säger Gisela Sitbon programledare och affärscoach på STING (Stockholm Innovation & Growth).

 

Nästa omgång av STING Test Drive Heatlh hålls våren 2017. Följ STING på Facebook för att hålla dig uppdaterad om våra program och events.