Peppy Pals och Max i unikt samarbete

peppy

Nu lanserar Peppy Pals och hamburgerkedjan Max sin gemensamma satsning på att förebygga mobbning och utanförskap. Under våren och sommaren kommer Peppy Pals böcker och digitala appar som lär barn om vänskap, empati och känslor erbjudas i barnens måltid Maxbox. Därefter kommer även Peppy Pals könsneutrala karaktärer att dyka upp på ett antal produkter såsom stickersböcker, frisbees, såpbubblor och skolkit.

– Max har varit en föregångare när det gäller satsning på innovativa, digitala produkter samt inom hållbarhet i sin bransch och vi är oerhört stolta över att arbeta med att sprida snällhet och minska mobbning tillsammans, säger Rosie Linder, VD och grundare på Peppy Pals.

Att kunna känna igen, förstå, hantera och kommunicera känslor är avgörande färdigheter för ett barn att utveckla. Samtidigt visar en studie från University of Michigan att studenter har blivit 40 % mindre empatiska på 30 år. Med sina appar och böcker vill Peppy Pals erbjuda lekfullt lärande och inspirera till samtal om empati och känslor mellan barn och vuxna och på så sätt förebygga mobbning, näthat och utanförskap.

– Max vill vara ett ansvarstagande företag och hållbarhet är en viktig del av vår värdegrund. Även i Maxboxen följer denna filosofi med. Vi samarbetar med Peppy Pals eftersom de erbjuder en produkt som vi verkligen sympatiserar med. Genom böckerna och spelen får barn på ett roligt sätt lära sig att prata om känslor, något som är grundläggande för att förebygga mobbning. Det tycker vi är viktigt att lyfta, säger Christoffer Bergfors, Sverigechef på Max.

Samarbetet med Max blir också en strategisk utveckling för Peppy Pals. ”Vi letar ständigt efter nya möjligheter att utveckla vår verksamhet och på så sätt stärka vårt varumärke. Att vi nu har tagit steget och börjat med licensiering känns helt rätt.”, säger Rosie Linder, VD och grundare på Peppy Pals.

Att Stockholm är ett frodande startupklimat är inget nyhet. Startups arbetar ofta väldigt snabbt och kreativt, vilket kan vara till fördel för större bolag. Faktum är att unika möjligheter kan skapas när storbolagens muskler och erfarenheter möter startups kreativitet och snabba innovationsförmåga.

Det prisbelönta teamet bakom Peppy Pals har mottagit flertalet viktiga utmärkelser. Nyligen blev de utsedda till Sveriges Top 10 mest innovativa entreprenörer av ÅForsk och SISP samt vann PTS innovationstävling. De är också utvalda av såväl Kinneviks-grundade Reach for Change som STING Accelerate för sin innovation.

> Mer om Peppy Pals

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paulina Olsson

PR & Marketing Manager

www.peppypals.com

Telefon; (+46) 7 39 41 02 51

E-post: paulina@peppypals.com