Två King-veteraner investerar i HappyTail

Happytail

STING-bolaget HappyTail tar in 800 000 kronor från Kings grundare och Sverige VD Lars Markgren samt Kings tidigare studiochef Marcus Wallén. HappyTail är ett socialt nätverk för hundälskare. Riskkapitalet ska användas för att bygga nya spännande funktioner och att optimera appen.

Idén bakom HappyTail är att matcha personer med hundintresse, och därmed underlätta för personer med hund att hitta hundvänner, gå sociala promenader, hitta privat hundvakt och dessutom hitta hundvänliga platser där ens fyrbenta vän också är välkommen. Bolaget, som är grundat av Maja Magnusson och Katharina Welin, var med i STINGs acceleratorprogram under våren 2015, och

– Vår ambition är att göra livet som hundägare mindre begränsat och roligare, genom att koppla ihop personer som bor i samma område som har hund eller älskar hundar. Man kan som hundälskare även prova på att passa en hund för att få lära känna rasen eller hur det är att äga hund. En riktig win-win-win situation, säger Katharina Welin, VD och medgrundare HappyTail.

– Jag älskar idén bakom det nischade sociala nätverket för hundälskaren och ser stort potential i den växande husdjursindustrin såväl som i grundarna bakom HappyTail, säger Lars Markgren, grundare och Sverigechef King.

> Mer om HappyTail 
> Läs artikeln i Di Digital