​Propel-investerare skjuter in miljonbelopp i fintech-bolaget Billecta

stingsthlm_demoday-5370 - kopia
Billecta tar in ett miljonbelopp från entreprenören och affärsängeln Maths Ohlsson, en investering som är ett resultat av Billectas medverkan i affärsutvecklingsprogrammet STING Accelerate under våren 2015. Genom STINGs investeringsföretag Propel Capital, som investerar i bolagen som antas till programmet, är Maths Ohlsson sedan tidigare delägare i Billecta.

STING-bolaget Billecta har med närmare 1000 kunder på kort tid etablerat sin faktureringstjänst på den svenska marknaden. Billectas systemlösning automatiserar hela fakturaprocessen – från skapande och distribution av faktura till avstämning av inbetalningar och bokföring. Dessutom har Billecta på ett smart vis adderat ett flertal olika distributions- och betalsätt vilket förenklar slutkundens betalning.

Billectas grundare Jonas Ahlberg och Jacob Gevcen kom i kontakt med Maths Ohlsson genom sin medverkan i programmet STING Accelerate under våren 2015, då de tog emot en investering på 250 000 kronor av STINGs investeringsföretag Propel Capital. Maths Ohlsson är en av de välrenommerade svenska affärsänglarna bakom investeringsföretaget, som numera ger varje antaget bolag 300 000 kronor.

– Propel-nätverket och STING är duktiga på att sammanföra entreprenörer med affärsänglar. I fallet med Billecta var det mycket som stämde – förutom kapital så har jag kunnat bidra med bl.a. kontakter, kunder, lokal och annat. Billecta är ett riktigt vasst gäng med en unik tjänst, säger Maths Ohlsson, entreprenör och privat investerare. Maths har bland annat grundat bolagen PIR (köptes av Cision 2010) och varit VD och partner i Hattrick och har även investerat bland annat i Diamorph, Mini Rodini och Like a Boss games. Andra exits är IP Only (köptes av EQT 2013) och Booli (köptes av SBAB 2015).

Med nytt kapital och stärkt kompetens lägger Billecta nu allt fokus på att accelerera tillväxttakten genom expansion i Sverige och nya marknader, samt att komplettera teamet med minst två nya utvecklare.

– Vi är jättenöjda med att få in Maths som investerare. Målet med vår kapitalanskaffning har hela tiden varit att både stärka upp våra finansiella resurser för ökad tillväxt kombinerat med att få in kunskap, erfarenhet och kontakter – så vi känner verkligen att vi fått allt det vi sökte efter. Pengarna kommer användas till att skala upp vår affär, dels genom ökade marknadsföringsinsatser och dels genom nyrekryteringar, säger Jonas Ahlberg, VD och grundare Billecta.

Billectas tjänst automatiserar och förenklar kundernas faktureringsprocess. Fakturor skapas i ett användavänligt gränssnitt eller med hjälp av en integration till aktuellt försystem. Därefter distribueras fakturan till mottagaren via post, e-post, e-faktura eller sms. Mottagaren kan sedan välja att betala fakturan via bankgiro, autogiro eller Swish – oavsett betalsätt stämmer Billecta av inbetalningar direkt på fakturaavsändarens egna konto. Bokföringen uppdaterar Billecta löpande genom integration till bokföringssystem eller genom filexport.

> Mer om Billecta
> Mer om STING Accelerate
> Mer om Propel Capital