​Karma tar in 2 MSEK från Propel-investerare med flera

karma
STING-bolaget Karma tar in sin första såddfinansiering på 2 miljoner kronor av Propel-investerarna Lars Lindgren och Magnus Bergman, DHS Venture Partners och affärsänglarna Daniel Laurén, Mattias Miksche och Daniel Frodin. Karma är ett av internetbolagen i höstens omgång av acceleratorprogrammet STING Accelerate, och har utvecklat en ny svensk shoppingtjänst som fokuserar på att ge personliga rabatterbjudanden till användarna.

Karmas grundare Hjalmar Ståhlberg Nordegren, Elsa Bernadotte, Ludvig Berling och Mattis Larsson träffade Lars Lindgren och Magnus Bergman genom Propel Capital tidigare i år. Propel Capital är STINGs investeringsbolag som investerar 300 000 kronor i varje bolag som antas till STING Accelerate. DHS Venture Partners, en nybildad investeringsfond kopplad till Handelshögskolan i Stockholm, gör sin första investering i och med Karma.

– Det känns oerhört kul att investeringsrundan stängdes snabbt, men än viktigare för oss är att vi får med oss så erfarna och kompetenta investerare som kan hjälpa oss på vår resa, säger Hjalmar Ståhlberg Nordegren, VD och grundare av Karma.

Karma ger personliga rabatterbjudanden till sina användare, där tjänsten bygger på att användarna själva lägger in erbjudanden. Bredden på erbjudanden – från rabatter på lokala caféer till nationella gymkedjor och varuhus – ihopkopplat med platstjänster gör att Karma sedan kan anpassa erbjudanden till användarna baserat på tidigare köp och var användaren befinner sig.

– Till skillnad från våra konkurrenter kan vi erbjuda våra kunder både marknadsföring och analys av deras kunders shoppingbeteende. Det har fram till nu varit både svårt och dyrt för handlarna att mäta emotionell lojalitet men vi gör det enkelt och billigt, säger Elsa Bernadotte, ekonomiansvarig och grundare.

Propel Capital är STINGs investeringsbolag som investerar 300 000 kronor i varje bolag som antas till STING Accelerate. Idag består Propel Capital II av 18 välrenommerade affärsänglar, bland dem Lars Lindgren, Magnus Bergman, Ludvig Linge, Erik Byrenius och Carl Palmstierna.

– Genom Propel Capital kopplar vi ihop våra entreprenörer med kvalificerade affärsänglar för smart kapital, och skapar möjligheter för affärsänglarna att investera mer kapital genom egna direktinvesteringar i de bolag de så önskar. Det har skett tidigare i år, till exempel i Sudio, och Ludvig Linge har investerat i EdQu. Karma är nu ytterligare ett bevis på att Propel Capital fyller sin funktion, säger Pär Hedberg, VD och grundare av STING.

Om Karma

Karma grundades 2015 och är en shoppingplattform som på ett kul sätt gör att användare kan hitta och dela bra erbjudanden. Genom att tjänstens användare bidrar med innehållet i appen kan Karma samla in den data som företag behöver för att locka till sig, engagera samt återfå kunder, vilket tidigare bara var möjligt för större företag. Karma är intelligent och lär sig användarens shoppingmönster, vilket gör att vi kan ge erbjudanden som passar användaren baserat på tid, plats och relevans.

> Mer om programmet STING Accelerate
> Mer om STINGs bolag    
> Läs Di Digitals artikel