Gleechi vinner guld i Idea Challenge

gleechi

Gleechi fick första pris och 40.000 euro i Idea Challenge 2015, i kategorin cyberfysiska system, för sin högteknologiska mjukvarulösning som syftar till att revolutionera hur människor interagerar med datorer. Baserat på maskininlärande algoritmer har Gleechi utvecklat den första programvaran för att generera naturliga handrörelser. 

EIT Digital Idea Challenge är en tävling för att nå ut, identifiera och stödja de bästa digitala startupbolagen i Europa som fokuserar på snabb tillväxt av sin verksamhet i EU och globalt. Tävlingen fokuserar på åtta strategiska områden och finalerna hålls i åtta olika europeiska städer. Målet är att hitta de 24 mest innovativa europeiska startupbolagen inom dessa områden, och att hjälpa dem att lyckas på världsmarknaden.

Gleechi har utvecklat den första programvarulösning som gör det enkelt att animera händerna så att de kan röra sig och interagera fritt och realistiskt. Tillämpningsområden inkluderar spel, animering, virtual reality, digitala showrooms, robotik och serious gaming.

De vinnande lagen kommer inte bara att få ett kontantpris, utan också tillgång till EIT Digitals pan-europeiska innovationsnätverk och kommer att gynnas av internationellt tillväxtsstöd genom EIT Digital Accelerator.

Silver och 25.000 euro gick till UAVIA Drones från Frankrike som erbjuder flyginspektioner och övervakning via endast ett klick. Tredje pris och 15.000 euro togs emot av italienska startupbolaget Cohaerentia som har utvecklat en fiberoptisk sensor för förebyggande och underhåll av datasystem.

> Mer om Gleechi: www.gleechi.se