MYoroface lär människor att äta och svälja igen, vinner Go Global Medtech

IMG_2068

I veckan var det avslutning för Go Global Medtech, ett årligt program som arrangeras av inkubatorn STING. En jury bestående av erfarna personer från medtechindustrin utsåg Myoroface till det bolag som lyckats bäst med sin strategi för att expandera globalt.

MYoroface erbjuder en produkt som heter IQoro. Det är en världsunik medicinteknisk produkt/behandling med tillhörande träningsmetod, som hjälper både barn och vuxna att återfå komplicerade och livsnödvändiga funktioner som att kunna äta och svälja. Den gör skillnad även för personer som är förlamade i svalg eller ansikte, har mellangärdesbråck, talsvårigheter, dreglar, snarkar, eller har en avvikande bett- och käkutveckling.

– Att vinna priset för bästa internationaliseringsplan känns fantastiskt. Det är enormt kul att få en sådan uppmuntran från den här erfarna juryn. Nu är vår nästa milstolpe att få ut produkten i Storbritannien, säger Linn Hägg, sälj-och marknadsdirektör på MYoroface, som har gått programmet tillsammans med sin syster Ylvali Gerling, VD.

Medtechföretag från hela Sverige deltar i Go Global som genomfördes för sjunde året i rad. Programmet är uppbyggt av fem interaktiva och intensiva tvådagarspass som varvar föredrag av erfarna internationella föreläsare med eget arbete och praktikfall från fältet. Passen genomförs hos värdföretag inom medtech med internationell verksamhet.

– Go Global är ett fantastiskt program för den svenska medicintekniska industrin. Det är en plattform för att dela med sig av erfarenheter, vilket jag anser är det minsta man kan göra, säger Sören Johansson, tidigare affärsutvecklingschef på Elekta, som varit värd i många år och också sitter i juryn under avslutningen.

Efter kursavslut har de deltagande bolagen en genomtänkt internationaliseringsstrategi att presentera som beslutsunderlag till sin styrelse och goda utsikter att lyckas med en internationalisering.

– Go Global programmet har nu genomförts för sjunde året i rad och har bidragit till att många fina svenska medtech företag nu är ute och säljer sina produkter globalt vilket är fantastiskt, säger Olof Berglund, ansvarig programledare och affärscoach på STING (Stockholm Innovation & Growth).

De bolag som har deltagit i Go Global Medtech 2015 är MYoroface, Bioservo, Chordate Medical, Inerventions, PeXA, Quick Posture och Senzime.

Juryns vinnarmotivering:
Med en gediget underbyggd produkt och en bra analys av marknaden som resulterat i en mycket fokuserad plan för internationalisering vinner härmed MYoroface.

Röster om Go Global Medtech:

”Programmet med värdföretag och erfarna föreläsare har gett oss ovärderlig kunskap om hur medtech-industrin i olika länder i världen fungerar i praktiken, vilka fallgropar vi bör försöka undvika och vilka tidsperspektiv vi måste räkna med. Intressanta diskussioner, frågor och erfarenheter har lyfts, diskuterats och delats tillsammans, både mellan värdföretag, föreläsare och oss deltagare – något som gjort att vi fått otroligt mycket av programmet. Med denna kunskap i ryggen och nya kontakter i ryggsäcken beger vi oss snart ut på vår resa ut i världen med tryggare steg!”
– Linn Hägg, Sälj-och marknadsdirektör, MYoroface, vinnare 2015

”Det är helt unikt att bjudas in i ett rum där andra erfarna aktörer delar med sig av sin kunskap, utan att det finns några fasader. Vi har fått höra stora medtechbolag berätta om sin resa – de har ju också varit små en gång i tiden. Här delar alla med sig, och det är helt ovärderligt. Dessutom får man fantastiska föreläsningar. Hela Go Global-programmet är väldigt väl utarbetat.”
– Mattias Guldstrand, CEO, Solutions for Tomorrow, vinnare 2014

> Läs mer om Go Global Medtech-programmet