Så länkas Stockholms storbolag med startups

STING och Stockholms Handelskammare inleder idag initiativet “Team Up with Startups” för att erbjuda en plattform där storbolag och startups kan mötas och där innovationskraft kan tas tillvara för ömsesidig framgång.

– Täta urbana miljöer driver innovation. Stockholm är en av de mest innovativa regionerna utanför Silicon Valley, men vi måste bli bättre på att kommersialisera innovationerna. Bättre samarbete mellan stora företag och startups är ett sätt att förbättra möjligheterna till kommersiella genombrott, säger Maria Rankka, VD på Stockholms Handelskammare.

Starten för “Team Up with Startups” äger rum den 16 september på Stockholms Handelskammare. Då samlas 100 bolag jämt fördelat mellan Stockholms storbolag och startups med möjlighet att skapa nya samarbeten och affärsmöjligheter.

– Allt fler storbolag börjar inse att man inte kan ha all kompetens internt, man måste vända sig utåt och hitta kompetens utanför sin verksamhet. Det har inte gjorts mycket kring detta än, så vi har höga förväntningar att fler samarbeten kommer att inledas efter den 16 september, det säger Pär Hedberg, grundare och VD på inkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth).

> Läs hela pressreleasen här
> Läs Di Digital’s artikel “Nu ska svenska storbolag lära sig köpa startups”