Sneak peek av Moggles nya, hopfällbara VR-headset, leverans i början av 2016

Sep-bild3

Det svenska Virtual Reality-bolaget Moggles lanserar en ny version av sitt hopfällbara headset som har en ny, fräsch design och många förbättrade funktioner. Headsetet väntas finnas i butiker tidigt 2016.

Moggles är ett hopfällbart headset (namnet kommer från “mobile goggles”) som tillsammans med en smartphone gör det möjligt att kliva in i och uppleva virtuella världar med hjälp av virtual reality-teknik. Moggles använder din smartphone som magic maker, din smartphone är alltid tillgänglig och har alla funktioner som krävs för att skapa en bra och verklighetstrogen virtual reality-upplevelse.

Den nya versionen av headsetet har en rad uppdaterade funktioner. Det kan fällas ihop i ett hårt fodral som skyddar linsinställningar och förhindrar repor. Hopfällt har det en tjocklek på endast 40 mm, så det kan smidigt tas med överallt.

Linsernas storlek har ökats från 25 mm till 35 mm för att ge användaren ett bredare synfält och en ännu bättre VR-upplevelse. Headsetet har även en löstagbar lucka framtill som visar din smartphones kamera, detta för att möjliggöra “augmented reality” och kamerabaserad positioneringsteknik. På båda sidor av headsetet finns öppningar för att komma åt telefonens laddport och hörlursutgång.

– Vi har lyssnat på vårt community och gjort Moggles kompatibel med mobiltelefoner med skärmstorlekar upp till sex tum. Vi använder moderna smartphones som “magic makers”. De har all kraft och funktion som behövs och är under ständig utveckling, säger Daniel Sandvik, VD på Moggles.

– Den nyligen lanserade Sony Z5 Premium, med 4K-display, är ett bra bevis på att smartphonetillverkarna leder utvecklingen. Det är väldigt positivt för både Moggles och virtual reality generellt, säger Daniel.

Moggles är framtaget för att vara portabel, komfortabel och ha en lätt vikt. Företaget grundades 2013.

– Vi har arbetat inom VR i många år och har nu en riktigt bra produkt att presentera för vårt community. Vi visade nyss upp vårt unika, hopfällbara, “fickstora” headset på den årliga teknikkonferensen STHLM Tech Fest och fick riktigt positivt gensvar. Moggles huvudfokus just nu och under hösten är att hitta rätt återförsäljare och distributörer för vår produkt, säger Daniel.

Den som längtar efter att få stoppa huvudet i ett par Moggles kan prenumerera på nyhetsbrevet via Moggles hemsida och vara den första att få reda på när Moggles finns tillgängligt i butik.