MetaSolutions får ny delägare

KTH_Holding_MSKTH Holding AB direktinvesterar 250 000 kronor i STING-bolaget MetaSolutions som erbjuder lösningar för effektiv informationshantering i företag, myndigheter och organisationer. Kapitalet kommer att användas för att öka tillväxttakten och möta den ökande efterfrågan på företagets lösningar både i Sverige och internationellt.

– MetaSolutions är ett spännande bolag och lovande team som vi har följt under flera år. Det har gått hela vägen från forskningsresultat till affärsidé och nu till ett lönsamt bolag, vilket är extra roligt, säger Lisa Ericsson, VD för KTH Holding.

MetaSolutions har idag kunder som Nobelmedia, Socialstyrelsen och Svensk Byggtjänst.

Eric Hjelmestam, VD på Metasolutions, är glad över investeringen och menar att den kommer att underlätta för framtiden.

– Nu står vi väl rustade att ta nästa steg; snabba upp rekryterings- och utvecklingstakten än mer, och expandera bolaget i Sverige och utomlands, säger Eric Hjelmestam.

MetaSolutions har i samband med KTH Holdings investering inlett ett samarbete med STING och har flyttat in i deras lokaler på co-working spacet THINGS, som samlar nystartade bolag inom bland annat hårdvara, Internet of Things och 3D printing, och driver verksamheten därifrån.

> Läs mer om MetaSolutions