Martin Hauge, Venture Partner på Creandum, ny delägare och ordförande i e-hälsoföretaget Aifloo

Hauge_

Martin Hauge blir ny partner i Aifloo, ett nystartat företag som utvecklar intelligenta lösningar för ett tryggare boende för äldre och handikappade. Han går både in som ny delägare och ordförande i styrelsen. Sedan 2004 har Martin varit General Partner på Creandum, ett av Skandinaviens ledande riskkapitalbolag. Creandum är välkänt för sina investeringar i företag som Spotify, iZettle och Vivino.

Aifloo Smart Care är den nya generationens hemvårds- och trygghetssystem för äldre och personer med funktionsnedsättning. Aifloo gör avancerade beteendeanalyser och larmar Larmtjänst och/eller anhörig, automatiskt via smartphone när individen behöver hjälp. Det ger förutsättningar för att äldre ska känna större trygghet i sitt boende.

− Aifloo är ett nytt och mycket intressant högteknologiskt företag, säger Martin Hauge. Timingen är A och O för nystartade företag och nu är tiden inne för den intelligenta hemvården. Vi står inför enorma demografiska förändringar och jag tror alla är intresserade av att förbättra situationen och hemmiljön för våra föräldrar och mor- och farföräldrar.

− Med Martin i företaget får vi inte bara insikt i investerarens synsätt; han har dessutom en mycket bra förståelse för vad som skapar kundvärde. Vi tycker Martin är den perfekte ordföranden för Aifloo, säger Michael Collaros, vd och medgrundare av Aifloo. Det är fantastiskt att ha en så erfaren person som Martin som delar vår vision och ser potentialen och värdet av artificiell intelligens och ”big data” inom hälsovården.

Aifloo utvecklar avancerad självlärande artificiell intelligens för sakernas internet, IoT. Den artificiella intelligensen är inspirerad av neurovetenskap och biologiska processer. Aifloos mål är att tillhandahålla självlärande artificiell intelligens som underlättar och ökar livskvaliteten för slutkonsumenterna. Resultatet är avancerade analys- och beteendemodeller.

Aifloo är baserat i Stockholm. Företaget blev antaget till STINGs inkubator 1 juni 2015. STING (Stockholm Innovation & Growth) blev nyligen utsett till en av de 5 bästa universitets-inkubatorerna i världen.

> Läs mer: www.aifloo.com