Rekordresultat från Stockholms mest lovande internetbolag på STING Demo Day

Närmare 10 miljoner kronor i finansiering och 55 nya jobb – det visar de sammanlagda siffrorna för de åtta acceleratorbolag som presenterade vid avslutningsceremonin STING Demo Day under gårdagen.

Efter 20 tuffa veckor i STINGs fjärde omgång av acceleratorprogrammet STING Accelerate (tidigare FastForward), var det dags för de åtta startupbolagen att visa sina resultat. De unga företagen har tagit in nära 10 miljoner kronor i finansiering, sysselsätter idag 55 personer och hälften av bolagen har redan idag en omsättning – som i maj månad uppgick till 900 000 kronor.

Inför ett 80-tal speciellt inbjudna investerare, industrikontakter och journalister presenterades tekniska innovationer inom bland annat digital marknadsföring, CRM och fintech.

Startupbolagen har sedan programstarten i januari haft stort fokus på att testa produkter och tjänster mot kund och slipa på affärsmodeller och arbetsprocesser för att expandera snabbare. Entreprenörerna har gjort stora framsteg både team- och produktmässigt, med internationella lanseringar, kapitalanskaffningar och etablerat nya viktiga partnerskap.

Vid programmets start fick de antagna bolagen en investering på 250 000 kronor från STINGs investeringsplattform Propel Capital – en investering som har hjälpt teamen att fokusera på sina verksamheter istället för att jaga kapital.

– Det har varit en intensiv vår för bolagen, och det är precis så programmet är utformat. Investeringen hjälper bolagen att lägga allt fokus på att utveckla produkten och sina team – i alla avseenden. Det fick vi se riktigt fina resultat på idag, säger Peo Nilsson, programansvarig för STING Accelerate (tidigare FastForward).

Ett av bolagen, Salesbox CRM, har utvecklat ett mobilt CRM-system som hjälper både säljare och företag att maximera försäljning. Under hösten har Salesbox knutit 10 000 användare till sig, ett nummer som varje vecka ökar med 1 000 personer.

–  Om vi tittar tillbaka var Salesbox CRM befann sig innan STING, jämfört med var vi är idag, så är det en väldigt stor skillnad på både produkten och företaget. Under programmets gång har vi fått hjälp att öppna många dörrar och sedan är det givetvis upp till en själv vad slutresultatet blir. Vi har kommit i kontakt med de investerare vi nyligen fått med på resan, samt de vi för dialog med just nu. STING har, med andra ord, varit väldigt värdefullt för Salesbox, säger Andreas Lalangas, VD och medgrundare, Salesbox CRM.

Under eftermiddagen fick publiken rösta fram  ”Dagens bästa pitch”, och HappyTail korades till vinnare.

Här är bolagen som presenterade på STING Demo Day
Billecta    
Boxgard  
Haaartland  
HappyTail  
Market2Member   
Salesbox CRM  
Sellpy   
Strawpay   

Mer information
Nästa omgång av STINGs acceleratorprogram STING Accelerate startar i slutet av augusti. Mer information om programmet och hur man ansöker hittas här 

> Här kan du läsa hela pressreleasen