Pressinbjudan: Världens investerare på väg till Stockholm för möte med svenska startups

Sting_day_2015_logga_stor

Den 7:e maj är det dags för sjätte upplagan av STING Day. Intresset kring eventet har aldrig varit större. Stockholm har nyligen rankats världens näst hetaste startup-marknad efter Silicon Valley. Över 100 investerare från hela världen laddar för att komma till Stockholm och STING Day. Där kommer de möta 60-70 av Sveriges och några världens just nu hetaste teknikstartups.

Som arrangör har STING märkt av det stora intresset för årets upplaga av STING Day. Att locka hit utländska investerare har inte varit något större problem:

– Verkligen inte! Det råder ingen tvekan om att Stockholm är Europas startup-huvudstad. Alla är nyfikna på att uppleva varför Stockholm rankas högst i världen inom innovation och entreprenörskap, säger Pär Hedberg, grundare och vd för STING.

Stockholm utsågs förra året till världens näst snabbast växande marknad för riskkapitalinvesteringar i teknik. Dessutom har Stockholm nu flest miljarddollar-startups i Europa, vilket är näst flest i världen per capita. Endast Silicon Valley kan överträffa Stockholm, enligt en rapport från Skype-grundaren Niklas Zennströms investeringsföretag Atomico.

Viktiga snabbmöten kan avgöra
I år deltar investerare från 11 länder för att träffa bolagens representanter i enskilda möten. I årets version av STING Day kommer en del av dessa möten ske i form av Speedmeetings. Här gäller det för entreprenörerna att övertyga hugade investerare om varför de ska investera i just deras företag – och de får bara några minuter på sig. Här är det viktigt att kunna framföra och förpacka sin affärsidé på ett så klart, tydligt och trovärdigt sätt som möjligt.

För komplett programinnehåll under STING Day, se nedan ”Ur programmet”.

När: 7 maj 2014, 11:30-18:00
Var: Birger Jarlsgatan 61A, Stockholm
Hur: Pressanmälan görs till Jill Lindström, marknads- och kommunikationsansvarig på STING.
Tel: 072-213 14 22
Mail: jill.lindstrom@stockholminnovation.com  

Länkar till övrigt material
> Listan med utställande startups: www.stingday.com/startups (uppdateras löpande)
> Talare och panelister: www.stingday.com/speaker-bios 
> Investerare: www.stingday.com/investors 
> Detaljerat program: www.stingday.com/#program  

Ur programmet

  • Martin Lorentzon, Spotify, intervjuas av två startup-grundare
  • Speedmeetings mellan entreprenörer och investerare
  • Paneldiskussion med industrijättar och entreprenörer: Hur kan etablerade storföretag och innovativa startups jobba närmare varandra? Kan vi lära oss av exempel från USA?
  • Keynote speakers: Lina Gebäck och Niklas Aronsson, Linas Matkasse – Saeid Esmaeilzadeh, Diamorph – Johanna Wollert Melin, Trice Imaging
  • Utställning med 65 av Sveriges just nu hetaste startups
  • Topp 5 startuppitchar. Investerare bedömer, publiken utser vinnaren.

Om STING Day
STING Day arrangeras av affärsinkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth) för sjätte året i rad. Eventets syfte är att stödja unga svenska innovativa startups så de kan bygga internationella tillväxtbolag.

STING har sedan starten år 2002 arbetat med över 100 bolag. Tillsammans har dessa företag idag en omsättning på över 900 MSEK och sysselsätter mer än 1000 personer. Exempel på företag som STING har arbetat med är: Yubico, Videoplaza, Barnebys.com och Volumental.

Kontakt
Jill Lindström, marknads- och kommunikationsansvarig på STING
Tel: 072-213 14 22
Mail: jill.lindstrom@stockholminnovation.com 
OBS! Kontakta oss i förväg så vi kan hjälpa till att ordna intervjuer med entreprenörer och investerare.