Propel Capital II lanseras, investeringen ökar till 300k SEK per bolag

STINGs investeringsbolag Propel Capital kommer i nästa omgång, Propel Capital II, att öka investeringssumman från 250 000 kronor till 300 000 kronor. Företaget investerar i varje startup som blir antaget till STINGs acceleratorprogram STING Accelerate (tidigare FastForward). Propel II inkluderar ytterligare några respekterade och kunniga affärsänglar, och kommer totalt att investera i ca 16 startups under hösten 2015 och våren 2016.

STING etablerade investeringsföretaget Propel Capital hösten 2014 för att entreprenörerna under tiden i STINGs acceleratorprogram ska slippa resa kapital och istället kunna fokusera på att än snabbare utveckla sina bolag. Propel Capital II kommer att investera 300 000 kronor i varje bolag som tas in i STING Accelerate hösten 2015 och våren 2016. Investeringen i bolagen görs i form av en konvertibel.

Några av de nya affärsänglar som investerat i Propel Capital II är:

  • Ola Lauritzson, entreprenör och författare
  • Marcus Wallén, KING
  • Simon Josefsson, konsult i data- och nätverkssäkerhet

De ansluter till en namnkunnig grupp investerare som även var med i Propel Capital I. Bland dessa investerare finns bland andra Magnus Bergman, investerare i Prezi och Truecaller; Erik Byrenius, grundare av OnlinePizza, och Carl Palmstierna, en av Sveriges mest aktiva affärsänglar.

För investerarna är en investering i Propel en möjlighet att, mot en liten insats, få nära tillgång till 16 av Sveriges mest lovande startups inom internet/media, gaming och mobile.

– Första omgången av Propel Capital gav mig möjligheten att både möta och investera i ett professionellt urval av mycket intressanta entreprenörer, något som jag aldrig kunnat göra som ensam affärsängel. Propel Capital II är att naturligt steg för att träffa fler entreprenörer och nätverka med andra kvalificerade affärsänglar, säger Jan-Eric Ramberg, serieentreprenör och investerare både i Propel Capital I och II.

STING har de senaste åren satsat mycket på att bygga upp en ledande accelerator med ett attraktivt erbjudande för startups inom internet/media. Visionen är att STING Accelerate, med god hjälp av Propel Capital, ska bidra till att Stockholm i ännu högre grad betraktas som en central plats för startups i Europa.

– Det är mycket glädjande att ytterligare kvalificerade affärsänglar väljer att investera i Propel Capital II. Det kommer att ge bolagen i vår accelerator tillgång till ännu mer vass kompetens och också ett lite högre belopp än tidigare, säger Pär Hedberg, grundare och VD på STING.

Utöver de 300 000 kronorna får bolagen i STING Accelerate tillgång till de 16 mycket kvalificerade investerare som är med i Propel. Affärsänglarna är själva entreprenörer med kompetens inom internet/media. Änglarna kan göra egna direktinvesteringar och engagera sig djupare i de bolag där de kan göra skillnad, både genom sin egen kompetens och via sitt nätverk.

> Propel Capital