Livsstilsföretaget Sudio tar in 1,5 MSEK för internationell expansion

Ellinor_1200_

Det svenska hörlursföretaget Sudio tar in 1,5 miljoner kronor från Bronx Invest och befintliga aktieägare. Bolaget ska nu vässa marknadsföringen mot den asiatiska marknaden, utveckla nya produkter och expandera sina distributionskanaler.

Investeringsprocessen började på STING Demo Day i januari i år, då Sudio och sju andra internetbolag tog examen från affärsinkubatorn STINGs acceleratorprogram. Sudios grundare Johan Gawell, Carl Sundqvist och Jonas Wistrand imponerade på Bronx Invests investerare Martin Cullberg när de presenterade Sudios koncept inför en publik av 100 investerare, industriprofiler och journalister.

– Vi tror att Sudios eleganta sätt att se på hörlursmarknaden är ”spot on”. Deras starka team har bevisat sitt koncept mot distributörer och konsumenter i Asien, och vi ser nu fram emot att Sudio expanderar till andra länder, säger Martin Cullberg på Bronx Invest AB.

Bronx Invest har betydande kompetens och ett brett kontaktnät inom detaljhandeln, och har tidigare investerat i tre andra startupbolag.

Sudios två hörlurslinjer, KLANG och TVÅ, är idag slutsålda på 10 marknader. Produkterna distribueras över hela Europa, där några av de nya marknaderna är Schweiz och Ryssland, samt Asien. Teamet har nu utökats med två talanger som kommer att fokusera på marknadsföring mot Asien, medan grundarna fokuserar på den europeiska marknaden, utveckling av nya produkter och att utöka distributionskanalerna.

– Det är oerhört roligt att se att vårt eleganta livsstilskoncept tas emot väl både av distributörer och konsumenter. Nu ska vi fokusera på att växa snabbt under de kommande åren, säger Johan Gawell, medgrundare och VD på Sudio.

 Sudio gör eleganta hörlurar med svensk design. De tre grundarna Johan, Carl och Jonas ville skapa en helt annorlunda hörlur än dagens hiphop- och streetinspirerade lurar, som erbjuder en överlägsen produkt och där konsumenten inte bara betalar för varumärket. De har tagit inspiration från livsstilsmärken som Ralph Lauren och GANT, och resultatet blev Sudio.

> Sudio