Moggles lanserar via Indiegogo

produkt

Imorgon, den 17:e februari, klockan 18:00 svensk tid lanserar det svenska virtual reality-företaget Moggles en kampanj på den globala crowdfunding-sajten Indiegogo. Syftet är att säkra finansiering till produktionen och ta Moggles till marknaden.

Moggles är ett hopfällbart headset (namnet kommer från ”mobila goggles”) med tillhörande handkontroll som tillsammans med blott en smartphone gör det möjligt att med virtual reality-teknik kliva in i och uppleva andra världar.

− Vi är riktigt stolta över att kunna erbjuda Moggles via Indiegogo. Det finns så många spännande användningsområden och att ett VR-headset för mobiltelefoner ska vara bärbart är självklart, säger Daniel Sandvik, medgrundare och VD på Moggles.

Moggles har utvecklats för att vara användarvänliga och portabla – du kan ha dem i fickan – utan att göra avkall på kvaliteten. Linserna är egenutvecklade och asfäriska, vilket ger bra skärpa över hela bilden. Partner på mjukvarusidan är Goo Technologies, som kommer att vara först ut med Moggles API och app-stöd.

− Med mobiltelefonens egen kamera kan vi också möjliggöra positionering på webben, så att man inte bara kan titta utan även kan gå omkring och röra sig i VR-världen, vilket inte har gjorts tidigare. Tekniken kallas SLAM och kommer även vara en viktig parameter för att kunna eliminera illamående som vissa känner i VR-upplevelser. Våra konkurrenter som använder tekniken har en extern kamera för att uppnå samma effekt, säger Daniel Sandvik.

Eftersom smartphones hela tiden uppdateras med den senaste tekniken kommer hård- och mjukvara, och därigenom VR-upplevelsen, att bli bättre och bättre varje gång mobilen uppdateras. Moggles fungerar tillsammans med alla telefoner med en skärmstorlek upp till 5,5 inches, så headsetet kommer även att fungera för framtidens smartphones.

− Priset för ett headset och en handkontroll är 1000 kr, men det kommer att finnas några riktigt bra “early bird”-erbjudanden för dem som tidigt vill stötta vår produkt, tipsar Daniel Sandvik.

Teamet bakom Moggles visade i januari upp en prototyp av produkten på CES-mässan i Las Vegas och fick positiv feedback från både journalister och teknikintresserade konsumenter. Nu kan du snart träffa och testa Moggles på Mobile World Congress i Barcelona 2-5 mars.

Recension av Moggles
”Tänk en telefon som LG G3 med riktigt schysst skärm och upplösning, eller för den delen när det kommer 4K-upplösta telefoner. Upplevelsen kommer bli riktigt trevlig och med rätt applikationer … är det en riktigt häftig mojäng som inte kostar särskilt mycket.” − Anton Karmehed, Nordic Hardware

Mer information
> www.moggles.com 
> Moggles kampanj på Indiegogo.com