SelfieJobs lanserar NäraJobb – se restiden och sök jobb med en “like”

narajobb

När grundarna av SelfieJobs drog igång sin jobbsökartjänst såg de att många sökte jobb på andra sidan stan för att de inte kände tid hur långa restiderna var. Med nya ”NäraJobb” kan alla se restiden till potentiella arbetsgivare och utifrån det välja att söka jobb nära hemmet. Detta kan potentiellt ha stor effekt på livskvalitén, genom att man spenderar mindre tid att pendla, och även spara utrymme i kollektivtrafiken.

SelfieJobs lanserades i slutet på november 2014 under devisen “sök jobbet med en like”. Idag, sju veckor senare, finns över 100 företag listade i appen och tusentals sökande. Ungdomar kan snabbt och enkelt göra en ”SelfieCV” direkt i mobilen, bifoga en kort presentationsvideo och sedan söka jobb med en “like”.

− De första ungdomarna har redan fått jobb via sök- och chattfunktionerna i appen, säger Martin Tall, grundare och VD på SelfieJobs.

Några nyckelfunktioner i SelfieJobs ”NäraJobb”

  • Se faktisk restid från ditt hem till arbetsplatsen där du söker jobb.
  • Välj och sök jobb med kort restid.
  • Fungerar inledningsvis i Sverige men lanseras i hela Europa under våren.

Andra funktioner i SelfieJobs

  • Videopitch på 22 sekunder adderar djup och personlighet till CVn
  • Sök med en ”like”
  • Inbyggd dela-funktion gör att arbetssökande kan dela sin profil på Facebook och göra känt att man söker jobb och kan därmed få jobbtips.

− SelfieJobs appen är så vitt vi vet först i Europa, och troligen världen, att använda restid som underlag för jobbsökande. Detta är angeläget, dels för att kollektivtrafiken fungerar dåligt i många städer i Europa, och dels för att öka livskvaliteten genom kortare restid, säger Martin Tall.

SelfieJobs är en Stockholmsbaserad startup i STINGs acceleratorprogram FastForward. SelfieJobs mission är att göra det enkelt och roligt att söka och lägga upp jobb, och därmed synliggöra nya jobb och praktikplatser. Huvudkontoret är på SUP46 på Regeringsgatan i Stockholm.

> Läs mer på www.selfiejobs.eu