Propel Capital investerar i e-handelsplattformen Apprl

Screenshot_APPRL_

Propel Capital, affärsinkubatorn STINGs nyetablerade investeringsbolag, investerar 250.000 kronor i startupbolaget Apprl som en del av en finansieringsrunda på totalt ca 2 miljoner kronor. Apprl är en social e-handelsplattform som kopplar samman onlinemedier, e-handlare och konsumenter genom smarta digitala verktyg. Riskkapitalet kommer från ett 20-tal välrenommerade affärsänglar som gått samman för att investera i tidiga internet/mediebolag.

I våras etablerade affärsinkubatorn STING ett nytt investeringsbolag, Propel Capital, som från och med hösten 2014 investerar 250 000 kronor i de bolag som antas till acceleratorprogrammet STING FastForward, åtta bolag per halvår. Propel kommer även investera i tre, fyra andra STING-bolag inom internet/media/ICT och har nu valt e-handelsplattformen Apprl som sin första investering utanför FastForward-bolagen.

Apprl hjälper medier att tjäna pengar och onlinebutiker att öka sin försäljning genom att möjliggöra för medier att integrera e-handel i sitt redaktionella innehåll med ett antal smarta verktyg. Apprl jobbar idag med skandinaviska medier som MTG, Elle, Café, Aller, Nöjesguiden med flera. Nu lanserar Apprl ett samarbete med Project Runway All Stars i USA, vilket ger fans av TV-programmet möjlighet att handla de tävlandes favoritkläder och -accessoarer direkt från Project Runway-sajten.

− Propel Capital består av ett flertal av Sveriges mest erfarna och framgångsrika entreprenörer och investerare. Vi värderar den samlade kunskapen högt i vår fortsatta resa för att förändra e-handeln till hur det faktiskt borde fungera på internet, säger Martin Landén, VD och medgrundare av Apprl.

Apprl tar totalt in ca 2 miljoner kronor i finansiering. I rundan ingår även affärsänglarna Jonas Meerits och Fredrik Bentlinger såväl som ett innovationslån från Almi.

− Vi i Propel Capital tror att vi kan bidra med både kapital och kunskap som hjälper Apprl att skapa en tjänst och affärsmodell som i grunden förändrar hur e-handel utnyttjas i olika medier, säger Erik Byrenius, medgrundare och fd VD av OnlinePizza, och investerare i Propel Capital.

Några av de affärsänglar som investerat i Propel Capital är:

  • Kristofer Arwin, grundare av Pricerunner;
  • Hampus Jakobsson, medgrundare av TAT;
  • Magnus Bergman, investerare i Prezi och Truecaller;
  • Erik Byrenius, grundare av OnlinePizza.se;
  • Daniel Laurén, grundare av Priming Ventures;
  • Carl Palmstierna, en av Sveriges mest aktiva affärsänglar.

Förutom finansiering får bolagen som Propel Capital investerar i tillgång till det 20-tal affärsänglar som investerat i Propel Capital, vilka själva är entreprenörer med kompetens inom internet/media. Änglarna kan göra egna direktinvesteringar och engagera sig djupare i de bolag där de kan göra skillnad och bidra både med sin egen kompetens och via sitt nätverk. Propel ska genomföra ytterligare ca 10 investeringar inom de närmaste 8 månaderna.

> Läs mer om APPRL 
> Läs mer om Propel Capital