Ny elegant hörlur slår sig in på livsstilsmarknaden

Sudio_Ellinor__

Flera livsstilsmärken har lanserats på hörlursmarknaden de senaste åren, men det har inte funnits hörlurar med en stil som motsvarar smakfulla mode- och klädmärken som Ralph Lauren, Morris och GANT. Förrän nu. Idag lanseras Sudio, de eleganta hörlurarna med studioljud till en tredjedel av marknadspriset.

Att det saknades eleganta hörlurar var något som tre unga svenska killar upptäckte då de för drygt ett år sedan inte kunde hitta hörlurar som passade deras egen stil. Då bestämde de sig för att själva utveckla den produkt de skulle vilja ha och bära som en accessoar varje dag.

− Vi bestämde tidigt att skapa en produkt som inte bara skulle se väldigt elegant ut, men som också ljudmässigt skulle prestera som ett märke i 1500-kronorsklassen, men till en tredjedel av priset. Vi visste att vi skulle behöva skära bort mellanhänderna och bli ett e-handelsföretag, säger Jonas Wistrand, medgrundare och försäljningschef på Sudio.

Sudio släppte sin första modell, KLANG, i början av 2014. Nu släpps produkten igen, den här gången med både uppgraderad design och bättre ljud. Nylanseringen av Sudio startar den här veckan samtidigt som den nya modellen, TVÅ, släpps.

KLANG hörlurar levereras i fyra storlekar på öronpropparna och båda modellerna är utrustade med mic och medföljande metalclip och ett matchande läderfodral.

Namnet på hörlurarna, Sudio, kommer från en incident då en av grundarna under uppstartsfasen var i New York och råkade springa in i Phil Collins, som hade problem med sina hörlurar. De fick ögonkontakt men då det inte fanns en färdig produkt eller inte ens ett produktnamn, var allt grundaren kunde säga till Phil, ”Trust me, I know the feeling”. Då grundaren inte kunde erbjuda Phil ett bättre alternativ och visa en snyggare och mer prisvärd produkt, bestämde sig grundarna efter det bitterljuva mötet att döpa företaget efter Phil Collins låt ”Sussudio”, beslutsamma om att en dag lyckas.

Sudio KLANG kommer finnas tillgängliga online den 12:e november på www.sudio.se samt i utvalda butiker i Sverige, Japan och Taiwan.