Revolutionerande teknik för upptining av blodplasma nu kommersiellt tillgänglig

Antrad_UFT100_

Nu kan man tina blodplasma betydligt mycket snabbare än vad som tidigare var möjligt. Antrad Medical erbjuder från och med idag blodbanker världen över en teknisk och praktisk lösning för att tina fryst plasma snabbt och säkert på endast 5 minuter. Företaget meddelar att produkten, Antrad UFT100, är CE-märkt för medicinteknisk utrustning och kommersiellt tillgänglig.

Tidigare befintliga lösningar har krävt upp till 30 minuter för att tina plasma. Snabb tillgång till tinad färsk plasma kan dock vara en fråga om liv eller död för patienter som blöder kraftigt från t ex olyckor, operationer eller förlossningar, vilket gör att Antrads produkt kan rädda många liv.

− Vår produkt bidrar till signifikant bättre vård av patienter genom att erbjuda mycket snabb tillgång på tinad färsk plasma, och även till minskade sjukvårdskostnader genom färre kassationer av plasmapåsar, säger Kurt Högnelid, VD för Antrad Medical AB.

− Vår ambition har ända från starten varit att utveckla en komplett lösning för blodbanker som är ekonomisk, snabb, flexibel och som levererar högsta kvalitet på blodplasma för patienter. Idag har vi nått det målet, fortsätter han.

Plasma som är snabbtinad med Antrad UFT100 har analyserats på blodbanken på Karolinska sjukhuset av professor Joachim Lundahl och Dr Fredrik Boström i samarbete med professor Jonas Bergquist på Uppsala universitet. Resultaten är högst tillfredställande och går att läsa mer om i publikationen Vox Sanguinis (2009). Antrad UFT100 är CE-certifierad av TÜV SÜD och teknisk innovation är skyddad med patent i USA och Europa.

Antrad Medical är CE-märkt enligt ISO 13485 för medicinsk utrustning. Företaget utvecklar, producerar och marknadsför produkter i hela världen baserade på sin egen teknik för extremt snabbt homogen upptining av blodplasma. Företaget är baserat i Kista och har produktionsanläggningar i Sverige.

> Läs mer om Antrad Medical