Nytt grepp: Max erbjuder digital leksak i Maxboxen

Gro_Memo_Otto_

Med start idag kommer Max för första gången att ge ut en digital, istället för en fysisk, leksak till barnens måltid, Maxbox. Leksaken är Gro Memo, ett app-spel som uppmuntrar till lek och dialog mellan barn och föräldrar kring miljö- och hållbarhetsfrågor.

− Max har arbetat med hållbarhet i många år och Gro Memo är ett spel som ligger helt i linje med våra värderingar och den medvetenhet vi försöker skapa hos våra gäster. Det är första gången vi testar det här och vi hoppas att våra gäster, både barnen och föräldrarna, kommer att uppskatta detta. Vad vi känner till så är det ingen i vår bransch i Europa som testat detta tidigare. Vi ser med spänning fram emot gästernas synpunkter, säger Carina Dyberg, Ansvarig Marknadskommunikation på Max.

Bakom app-spelet Gro Memo står Gro Play, en svensk spelstudio som utvecklar prisbelönta spel som lär barn om ”det goda livet” och som inspirerar hela familjen till en hållbar livsstil.

− Vi uppmanar fler företag att följa Max initiativ. Förutom det positiva i att skapa en dialog om hållbarhet, håller en digital leksak längre än en fysisk give-away. Den har dessutom ofta en mindre miljöpåverkan för att man undviker användning av råvaror i produktionen och för att det inte krävs några transporter; distributionen sker digitalt, säger Patricia Richter, medgrundare av Gro Play.

Gro Memo kommer att erbjudas i Maxboxen den 3-16 november 2014. Efter att aktiviteten är genomförd kommer Gro Play och Max att göra en utvärdering över hur gästerna har upplevt initiativet. Gro Memo kostar normalt 7-15 kr och distribueras digitalt via Apple App Store och Google Play.

> Läs mer om Gro Play