Rêve välkomnar nya investerare

Riskkapitalbolaget Optimizer Invest och Almi Invest har gått in som delägare i STING-bolaget Rêve – en app för shopping av high street-mode. Konceptet går ut på att kombinera butiks- och nätshopping på ett smartare sätt.

Optimizer Invest fortsätter sin intensiva investeringsplan. Tillsammans med Almi Invest investerar Optimizer nu i Rêve – en revolutionerande shoppingapp för både kvinnor och män.

Rêve är ett ungt svenskt företag vars huvudgrundare Josep Nolla har en bakgrund från bland annat Google och Kinnevik-sfären. Tillsammans med två partners har han nu lanserat en app som förser användaren med ett scanningverktyg som kan avläsa streckkoder på produkter hos de stora klädkedjorna. Genom appen får man direkt upp information om ett plaggs pris samt tillgängliga storlekar och färger, både på nätet och i butik. I nästa steg kan plagget köpas direkt genom appen eller i butik. All information är delbar inom Rêve-forumet och i övriga sociala medier.

”Detta är ett verktyg som fyller ett stort behov på shoppingmarknaden, både för konsumenter, näthandel och butiker,” säger Henrik Persson, partner, Optimizer Invest. ”För att ta nästa steg i shoppingupplevelsen måste det fysiska butiksbesöket kompletteras bättre med näthandeln och den information som finns där. Det gynnar alla parter och vi därför ser en stor potential för Rêve.”

Rêve stödjer i stort sett samtliga e-handelsplattformar från de stora modekedjorna som H&M, Zara, och Massimo Dutti, men även varumärken som exempelvis Filippa K, Odd Molly och Acne finns tillgängliga i appen. Genom appen får alltså detaljhandeln en ny och innovativ sälj- och marknadföringsskanal. Rêve kommer även att kunna erbjuda butiksledet statistik och information om kunders shoppingbeteende. Sverige är den första marknaden som tjänsten finns tillgänglig på, men planer finns på en global expansion.

”Rêve fungerar också som ett unikt produktsökverktyg. Ingen annanstans finns möjligheten att söka bland en kombination av dessa kedjor och varumärken. Vi ser fram emot att följa Rêve på sin resa,” avslutar Henrik Persson.

> Mer information om Rêve 
> Läs hela press releasen från Optimizer Invest här 
> Läs press releasen från Almi här