Skidspelet SNOW lanseras i exklusiv version för Playstation 4, ledande investerare skapar möjligheten för en stark forsatt utveckling

SNOW_bownarrowDet svenskgrundade spelbolaget Poppermost Production lanserar nu en exklusiv version av sitt uppmärksammade spel SNOW för Sonys spelkonsol Playstation 4. Poppermost fortsätter också sin expansion och utveckling med kapital från några av IT-branschens mest namnkunniga investerare, nu senast Edastra Venture Capital och GP Bullhound.

Poppermost Productions, som grundades 2012, har på kort tid blivit ett av Stockholms mest omtalade spelbolag. SNOW är det första open-world spelet med vintersport där spelarna helt fritt kan utforska massiva vintermiljöer och snöiga vyer. Den avancerade och verklighetstrogna grafiken tillsammans med den realistiska skidåkningen gör spelet ensamt i sitt slag. I slutet av 2013 släpptes en så kallad pre-Alfa-version av spelet på PC.

Kort efter starten blev bolaget antaget av inkubatorn STING och under tiden i deras acceleratorprogram FastForward fick bolaget sina första investeringar av lokala affärsänglar. Nyligen genomfördes en finansieringsrunda på 6 Mkr i vilken Edastra Venture Capital och GP Bullhound kom in som delägare.

– Vi befinner oss verkligen i en spännande tid. Spelet utvecklas snabbt och bolaget växer och uppmärksammas i spelkretsar. Vi är glada att få stöd av så skickliga och erfarna investerare som Per Roman och Robert Ahldin med sina respektive team på GP Bullhound och Edastra, säger Alexander Bergendahl, VD och medgrundare på Poppermost.

På en presskonferens vid Gamescom i Köln offentliggjordes det att Poppermost ingått ett exklusivt avtal med Sony, som innebär att SNOW lanseras på PlayStation 4 nästa år. Därmed blir SNOW det första spelet i sitt slag som kan spelas på nästa generations spelkonsol från Sony.

– Lansering av SNOW på PlayStation 4 är en milstolpe för oss. PlayStation 4 är den ledande spelkonsolen och kan ge spelaren den bästa spelupplevelsen av SNOW, säger Alexander Bergendahl.

– Vi tycker Poppermosts friåkningsspel SNOW som är under utveckling ser mycket lovande ut. SNOW fyller ett tydligt gap i marknaden enligt vår analys och vi tycker också att det är viktigt att se unga utvecklingsteam som adresserar den stora och växande konsol och PC marknaden. Alexander och hans team är av högsta internationella kvalitet och vi väger den energin tungt i våra bedömningar, säger Per Roman, Managing Partner på GP Bullhound.

– På kort tid har Alexander och hans team byggt ett annorlunda och kvalitativt spel med stor potential. Vi är entusiastiska över att Poppermost fått resurser att klättra mot allt högre toppar, säger Robert Ahldin, grundare på Edastra Venture Capital.
De största ägarna i Poppermost är idag grundartrion – som även är verksamma i bolaget – Alexander Bergendahl, Markus Palviainen och Filip Lundgren. Dessutom Mikael Pawlo, Mathias Ackermand, och Magnus Sandberg också har investerat i Poppermost.