Internetbolagen i FastForward excellerar på Demo Day

Grupp

Igår presenterade åtta startups nya affärsidéer inom allt från finansiella tjänster och privat bilddelning till e-learning, inför en publik av riskkapitalister, affärsänglar och industrikontakter. Bolagen ingick i den andra omgången av affärsinkubatorn STINGs nya acceleratorprogram för internetbolag, FastForward, och har efter 20 intensiva veckors arbete gjort stora produktmässiga framsteg, förstärkt sina team och sju av bolagen har tagit in finansiering.

FastForward-bolagen har sedan i slutet av januari fått hjälp med kompetensutveckling och att slipa på sina affärsmodeller och arbetsprocesser för att växa snabbare.

Ett av bolagen, APPRL, erbjuder lättanvända digitala verktyg som hjälper medier och bloggare att öka sina intäkter, samt hjälper e-handlare att sälja mer genom ökad räckvidd. Under våren har APPRL genomfört ett samarbete med MTG och TV3/Top Model Sverige och lanserat en tävling i samarbete med Nöjesguiden. Just nu startar de upp samarbeten med Elle.se och Cafe.se samt Metro Mode. Dessutom tar teamet nu även de första stegen in i övriga Norden och USA.

− När jag ser tillbaka på allt som hänt APPRL under dessa fyra månader känns det som att det skett under en betydligt längre period. De veckovisa samtalen med coacherna har varit ett otroligt värdefullt strategiskt forum för att komma framåt med vägval, fokus och nya inspel, vilket säkerligen bidragit till den starka utveckling av nya kunder och partners som vi haft, säger Martin Landén, VD och medgrundare av APPRL.

Ett annat bolag, Codarica, som ligger bakom produkterna Kalle Kodare och Holly Hacker, producerar engagerande och roliga utbildningsmedel för barn som tidigt introducera olika programmeringsspråk. Under tiden i FastForward har de färdigställt en fungerande prototyp som de nu testar på fjärdeklassare i Östermalmsskolan. De har även förstärkt sitt team och tagit in 700 000 kronor i finansiering från Almi och Vinnova.

− Utvecklingen av Codarica har gått snabbt under tiden vi har varit med i FastForward-programmet. Möjligheten att ta del av STINGs nätverk har varit värdefullt och det konstanta stödet från coacherna har varit fantastiskt. Det är skönt att ha någon där när det krisar, vilket det gör till och från när man driver en startup. Vi har vunnit och förlorat, gråtit och skrattat. Precis som man kan tro om ett intensivt acceleratorprogram! säger Sanna Nilsson, VD på Codarica.

Marianne Uddman, investment manager på Creathor Venture, var en av investerarna på plats igår på SUP46. Tillsammans med Tim He på Northzone gav hon feedback på bolagens presentationer och tips till entreprenörerna.

– Jag är imponerad av bolagen och entreprenörernas entusiasm, och hur bra de kunde presentera sina affärsidéer på så kort tid. Marknaden är tydlig för deras produkter och tjänster; jag kan själv se mig använda flera av dem, säger Marianne Uddman.

Nästa omgång av STING FastForward startar i slutet av augusti med åtta nya internet/mediabolag.

> Information om bolagen hittar du på sidan Sting-bolag 

Foto: Niklas Åkesson