Spontano vinnare av 100 000 kronor i Klarnas Tillväxtjakten

Spontano-vinner-Klarnas-tillvaxtjaktenDen 21 maj på Nordic eCommerce Summit i Stockholm utsågs Spontano till vinnare av årets upplaga av Tillväxtjakten, en tävling instiftad av Klarna som syftar till att lyfta innovativa affärsidéer inom e-handel och tech och ge entreprenörer större möjligheter att göra verklighet av sina idéer.

Spontano är ett företag som hjälper konsumenter att hitta och köpa biljetter till evenemang som händer inom 48 timmar.

– Vi är stolta, glada och peppade att fortsätta göra Stockholm, och sen världen, mer spontan! Förutom den stora äran kommer detta pris göra det möjligt för oss att springa ännu snabbare, med ett ännu lite större leende på läpparna, säger Ludvig Linse på Spontano.

Årets jury bestod av Tictails CTO och medgrundare Siavash Ghorbani, Jessica Stark, grundare och VD av SUP46, och Klarnas VD Sebastian Siemiatkowski. Efter en mycket tuff och spännande finalomgång, där fyra finalister hade nominerats, stod det klart att Spontano var vinnare av Tillväxtjakten 2014 med motiveringen:

”Vad händer ikväll? Spontano hjälper oss att hitta och köpa sista minuten-biljetter till evenemang ikväll och imorgon kväll på ett enkelt och användarvänligt sätt. De löser ett problem för arrangörer som får utsålda evenemang och för aktiva människor som ställer krav på kvalitet och som vill prova på något nytt under få lediga stunder. Med tydliga affärsmål, ett starkt team, potential att växa och en vision som inspirerar gör Spontano världen mer spontan.”

Spontano får nu ta del av förstapriset som består av en prispott på 100 000 kronor till att utveckla idén, utbildning i regi av Nordic eCommerce Knowledge till ett värde av cirka 45 000 kronor samt mentorskap av experter inom e-handel från Klarna och SUP46.

> Läs Mini-intervju med Spontano

> Läs mer om Spontano