Nytt mobilt spel mot mobbning

Spelstudion Eqidz lanserar idag Peppy Pals, ett mobilt spel som syftar till att utveckla emotionella färdigheter hos barn i åldern 2-6 för att motverka och förebygga mobbning världen över. Spelet går ut på att låta fyra unga djurvänner hjälpa varandra i olika situationer. Peppy Pals är utvecklat med hjälp av experter och psykologer och är första spelet i världen i sitt slag att angripa mobbning på det här sättet.

Peppy Pals sätter vänskap och känslor i fokus. Spelet utspelarsig på en bondgård och barnen spelar med hjälp av enkel peka-och-klicka-teknik.Det finns ingen text i spelet, så alla barn, oavsett språkbakgrund, kan speladet och ha roligt. De handritade bakgrunderna och detaljerade animationerna ärutvecklade av Talawa Games.  Rosie Linder, grundare och VD på Eqidz, har två barn och tyckeratt många av de spel som finns för små barn inte håller hög kvalitet.− Som förälder har jag sällan varit nöjd med de mobila barnspelsom finns att köpa. De förstärker ofta stereotypiska könsroller och saknar meningsfulltinnehåll. Jag kände att mobila spel skulle kunna erbjuda mer och göra nytta,och att bädda in empati i videospelen är ett steg i den riktningen, sägerRosie.Emotionell intelligens (EQ ​​eller EI) handlar om attidentifiera, uttrycka och kontrollera sina känslor. Forskning visar att högreemotionell intelligens minskar sannolikheten för att börja mobba andra ellerrisken för att själv bli mobbad. EQ är på väg in i undervisningen i skolorna,främst via programmen RULER och CASEL, och Peppy Pals syftar till att på ettroligt sätt introducera EQ till yngre barn – redan innan första skoldagen. − Att se känslor uttryckas, särskilt i en tydlig ’handling ochkonsekvens’-situation, är en viktig aspekt av emotionell intelligens. På dettasätt kan spel bidra till att utveckla empati och emotionell kompetens, sägerpsykologen, EQ-experten och författaren Bodil Wennberg.Redan innan lanseringen av Peppy Pals har Eqidz fått storuppmärksamhet och många utmärkelser, bland annat utsågs Eqidz till ChangeLeader 2014 av Reach for Change. Eqidz var också med i STINGsacceleratorprogram FastForward hösten 2013. Peppy Pals finns att ladda ner i App Store. Android-, PC-och Mac-versioner kommer att följa inom en snar framtid. Spelet är det första ien serie av flera Peppy Pals-spel. Se trailern för Peppy Pals på Youtube Ladda ner Peppy Pals på App Store Mer info på Eqidz.com och PeppyPals.com