MTG och Top Model Sverige lanserar social e-handel via samarbete med svenska modetjänsten APPRL

Nu tar MTG TV och TV3 nästa steg inom redaktionell e-handel i samarbete med den modeinriktade sociala shoppingplattformen APPRL. Under den nya säsongen av Top Model kan TV-tittare och fans köpa Top Model-deltagarnas favoritprodukter på deras bloggar på tv3.se och följa deras stil på Apprl.com. APPRL skapar en djupare relation mellan TV3 och deras sponsorer och nytt relevant innehåll för tittarna.

APPRL erbjuder lättanvända verktyg för bloggare, siteägare och e-handlare som kopplar ihop inspirerande innehåll med köpbara produkter och gör att man på några minuter kan skapa en egen e-shop och länka sina bilder och kollage till köp, och få nya följare på Apprl.com.– Siteägare och bloggare kan börja med e-handel utan att behöva ta hand om lager, distribution och betalningar. Man behöver inte ens en programmerare för att komma igång, säger Martin Landén, grundare av APPRL.Deltagarna i Top Model har med hjälp av APPRLs verktyg skapat personliga ”shoppar” på sina bloggar på tv3.se. Via Apprl.com kan TV-tittare och fans shoppa deltagarnas outfits och favoritprodukter samt följa deltagarnas shoppingtips och modeuppdateringar.– Det här öppnar nya möjligheter för TV-tittare och Top Model Sveriges många fans, då de enkelt kan shoppa modellernas utvalda favoritprodukter samt plagg från programmet, säger Jessica Grunewald, onlinechef MTG TV.Med APPRLs bredd av säljdrivande verktyg kan onlinemedier komplettera mer traditionell varumärkesbyggande annonsering med att även driva försäljning åt sina annonsörer.– Tack vare APPRL kan TV3 skapa en djupare relation med sina sponsorer samtidigt som de skapar relevant innehåll för tittarna, säger Gustav Gisseldahl, grundare av APPRL.Med hjälp av APPRL kan man som onlinemedia eller bloggare enkelt tjäna pengar på sitt redaktionella innehåll, vilket blir mer och mer relevant i en mobil värld där annonsutrymmet blir alltmer begränsat.Mer om samarbetethttp://apprl.com/topmodelsverigehttp://www.tv3.se/topmodelsverigeMer om APPRL Pressrelease2013-08-26: Modeinriktade social commerce plattformen APPRL lanseras under modeveckanwww.apprl.com