Åtta nya internetbolag imponerar på STING FFW Demo Day

Igår presenterade åtta nystartade internet/mediebolag sina produkter och tjänster inför en publik bestående av riskkapitalister, affärsänglar och industrikontakter. Bolagen ingick i den första omgången av affärsinkubatorn STINGs nya acceleratorprogram för internetbolag, FastForward, och har efter 20 intensiva veckors arbete betydligt ökat resultaten och takten på sin utveckling.

FastForward-bolagen har sedan augusti 2013 fått hjälp med attslipa på sina affärsmodeller och processer för att växa snabbare. Ett avbolagen, Poppermost Productions, har utvecklat SNOW, det första kostnadsfriaskid- och snowboardingspelet i en öppen värld. Förutom lanseringen i december2013 har teamet även hunnit med att ingå partnerskap med över ett dussin av destörsta varumärkena och idrottarna inom sporten, tagit in en finansiering på 3miljoner kronor och sett de första intäkterna komma in.− Att ha ett mångsidigt team av coacher och partners omkring ossgjorde att vi introducerades för de viktigaste namnen inom de lokala ocheuropeiska investerings- och startupnätverken. Det har gett oss de resurser somkrävs för att förverkliga vår potential och ta vår produkt till nästa steg,säger Alexander Bergendahl, VD och grundare av Poppermost Productions.Ett annat bolag, Prettypegs, ett e-handelsbolag som tillverkaroch säljer designade möbelben till bland annat IKEA-soffor, har under höstenökat sin omsättning med 100 procent och lagt ner mycket tid på att vässa sitterbjudande och sin affärsmodell.− Att vara med i STING FastForward har framförallt gjort ossbättre på att sätta konkreta mål; dels långsiktiga mål och dels att bryta nerdem i många mindre händelser. Genom programmet har vi också lärt oss att vågatesta tidigt och ständigt mäta resultaten, säger Jana Cagin, VD och medgrundareav Prettypegs.Miriam Grut Norrby, investment manager på Schibsted Growth, varen av investerarna på plats igår på SUP46. Tillsammans med Hadar Cars frånIndustrifonden gav hon feedback på bolagens presentationer och tips tillentreprenörerna.– Det var en imponerande bredd på företagen, med varierandetjänster och affärsmodeller. Mig veterligen finns det inget liknandeacceleratorprogram i Stockholm, och Sverige kommer verkligen att dra nytta avFastForward, säger Miriam Grut Norrby. Nästa omgång av STING FastForward startar den 29 januari medåtta nya internet/mediabolag. Mer information om STING FastForward och hur man ansöker: sting.co/FFW