Svenskt startup-företag och världsledande 3D Vision-företag i samarbete

På CES tillkännagav idag det snabbväxande svenska startupföretaget Volumental ett samarbete med SoftKinetic®, världsledande inom 3D Vision och gestigenkänningslösningar, för att erbjuda nästa generations 3D-skanning som använder SoftKinetics framtida DepthSense® kameror tillgängliga senare under 2014.

”Genomatt kombinera den noggranna och högupplösta informationen från SoftKineticskameror med våra banbrytande algoritmer för 3D-rekonstruktion kommer vi kunnaerbjuda 3D-skanning på en helt ny nivå av noggrannhet och kvalitet för bådeprofessionella användare och konsumenter”, säger CarolineWalerud, VD för Volumental, och säger vidare ”Det här öppnar nya möjligheter för att fånga världen i 3D och gör3D-skanning tillgängligt för fler.”Volumentals lättanvända onlinetjänst Volumental.comfungerar idag med standarddjupkameror men kommer nu även optimeras för attfungera med framtida versioner av SoftKinetic’s DS325®, vilket kommer göra 3D-skanning av högkvalitet tillgängligt för fler användare. ”För att verkligenfå användning av 3D-printing och anpassning av objekt behöver man enkelt kunnaskapa 3D-modeller av hög kvalitet av omgivningen,” säger Michel Tombroff,VD för SoftKinetic och säger vidare ”Föratt öka användandet av 3D-skanning behövs en kraftfull och lättanvänd lösning.Volumental är idealiskt positionerade för att erbjuda den lösningen.” Volumental är på CES i Las Vegas under 7-10 januari 2014för att presentera en tidig demonstration av lösningen till möjliga partners.Föreatagets mjukvara gör det möjligt att 3D-skanna och skapa 3D-modellersnabbt, enkelt och noggrant. Vi har den mest tillgängliga3D-skanningslös-ningen tack vare att vi använder standardhårdvara och enmolninfrastruktur. Volumental grundades 2012 som en spin-off från KTH-forskningoch har idag 15 anställda. www.volumental.com