Mobilt spel som förebygger mobbning utses till Change Leader av Reach for Change

Bland 700 sökande projekt var STING-bolaget eQidz, och dess VD Rosie Linder och utvecklaren Jesper Engström, en av fem vinnare som idag utsågs till Change Leaders – personer med banbrytande idéer som gör livet bättre för barn. Genom Kinneviks stiftelse Reach for Change får de lönefinansiering i tre år, kunskap och ett nätverk för att utveckla sina idéer.

eQidz första spel Peppy Pals, som lanseras den20 februari 2014, är ett mobilt EQ-spel för barn 3-6 år. Det har som syfte attlära ut om vänskap, samarbete, känslor och empati genom rollspel och mycket humor– detta för att förebygga mobbning. ”Vårt målär att göra meningsfulla spel som förändrar och berör och utmanar denstereotypa spelbranschen genom Gaming for Change!” säger Rosie Linder.Rosieär civilekonom från Stockholms universitet och har arbetat på storainternationella företag både som controller och inköpare. Hon är gift och hartvå döttrar, 10 och 13 år. ”Idéntill eQidz uppstod när jag upp­täckte vilka spel mina tjejer och derasskolkamrater spelade. Det könsstereotypa utbudet av digitala spel för barn – medtjejspel som handlar om att sköta bebisar, ponnys eller sminka och klä fotomodelleri en rosa värld, och killspel som innehåller krig, monster och bomber – gjordemig mycket upprörd”, säger Rosie Linder.Konceptetbakom Peppy Pals är utvecklat i samarbete med psykologer och forskare. Högre emotionell intelligens harvisat sig minska risken för att barnska bli mobbade eller mobba andra, samt varatill nytta för individer i alla samhällsskikt och åldrar. www.eqidz.com