Case: SNOW – the first free-to-play, open world, skiing and snowboarding game

Grundarna bakom spelet SNOW förändra vintersportsupplevelsen och ge oss en möjlighet att verkligen uppleva det majestätiska berg. Efter att fått med sig ett tiotal av världens största varumärken och utövare inom vintersporten, samt säkrat sin första finansieringsrunda, är SNOW nu redo att skala upp.

Alexander Bergendahl (till hälften svensk, till hälftenamerikan) är grundare av spelutvecklingsstudion Poppermost Productions . Somhängiven skidåkare och skicklig speldesigner bestämde han sig för att tillsammansmed sina partners skapa det första free-to -play , open world, skid- ochsnowboardspelet SNOW.– Actionsport är en helt outforskad marknad inom gaming. De fåspel som finns är ofta orealistiska och gör inte sporten rättvisa. Vi villbehandla den med respekt och återskapa den verkliga upplevelsen av sporten föratt på sikt bygga en hel plattform som kan representerar alla actionsporter,säger Alexander Bergendahl.Poppermost grundades 2012 och består idag av tre personer. Alexanderbodde i New York och jobbade med utvecklingen av SNOW när han blev tipsad avett venture-bolag att kolla upp STINGs nya acceleratorprogram för Internet ochmedia startups, FastForward. Han trodde att programmet skulle kunna hjälpaPoppermost att ta sig till nästa nivå.– Vi var i ett läge där vi behövde få in såddfinansieringfrån affärsänglar. Genom FastForward skulle jag kunna få hjälp med det, och dessutomfå möjligheten att ha kontor här i Stockholm och sitta tillsammans med mittteam, med tillgång till coacher som tror på vår produkt och som förstår svenskstartup-kultur. Jag kände att FastForward skulle kunna hjälpa mig att kommafrån punkt A till punkt B, säger Alexander.Efter bara fyra veckor i FastForward hade teamet lanseratsin produkt och fått in såddfinansiering från lokala investerare i STINGs affärsängelnätverk.Alexanders bästa råd till andra startups i samma situation är att nätverka.– Dra nytta av varje tillfälle. Under mina tre förstaveckorna i Stockholm gick jag på alla event och möten jag blev tipsad om föratt knyta kontakter. Om du vill få in kapital till ett sånt här projekt måstedu vara på plats och träffa folk . Den person som du först träffar kanske inte ärden som sen investerar, men han eller hon kan känna någon som är helt rätt, sägerhan.Alexander och hans team är nu redo att börja skala upp SNOW.De har säkrat ekonomin för nästa år och kommer att börja anställa fler personertill teamet. De gör sig även redo för att kontakta venture-bolag inför en ny, störrefinansieringsrunda för att sedan på allvar närma sig sin vision; att överföraden verkliga sportupplevelsen till spelvärlden med en plattform somrepresenterar alla actionsporter.SNOW – faktaIndustri: Internet/media, gamingProdukt: SNOWGrundat: 2012Ägare: Grundarna och affärsänglarAnställda: 3Info: www.snowthegame.com