Västsveriges första solcellsladdare för elbilar

Den 8 november kl 11:45 inviger Kreativa Hus AB och Solelia AB Västsveriges första solcellsladdare för elbilar på Gothia Science Park i Skövde. Vid laddstationen kan nu såväl medborgarna i Skövde kommun, som besökande och företag på Gothia Science Park, ladda sina elbilar med helt fossilfri solel.

– Vi vill tatillfället i akt att, i samband Gothia Science Parks expansion i Skövde med250 nya arbetsplatser, berätta om hur solen nu ständigt kommer att skina iinnovationsmiljön, säger Victor Sunnliden, VD för Kreativa Hus Skövde. Solcellerna påladdstationen producerar solel för laddning direkt på plats. Om solelen interäcker används solel från ett konto på systemet Solbanken.  Vid laddstationen kan nu såväl medborgarna iSkövde kommun, som besökande och företag på Gothia Science Park ladda sinaelbilar med helt fossilfri solel. Över en mustighöstsoppa, till blåsinstrument och fanfar kommer kommunalrådet Leif Walterumoch Victor Sunnliden, VD för Kreativa Hus att inviga laddstationen på en bäddav höstlöv.InformationDatum: Fredag 8 novemberTid: 11:45Plats: Gothia SciencePark i Skövde, Bangårdsgatan 6.