Sveriges hetaste entreprenörer är grundarna bakom STING-bolaget Volumental

För åttonde året i rad listar Internetworld personerna och bolagen du måste hålla koll på under året som kommer: Sveriges hetaste digitala entreprenörer 2013. Årets vinnare är grundarna bakom STING-bolaget Volumental, som erbjuder en 3D-scanningtjänst där företag och användare kan scanna in objekt för att skapa 3D-modeller. Modellerna kan sedan användas till att skräddarsy produkter, som till exempel skor, eller skrivas ut på 3D-skrivare.

– Volumentalhar sedan det grundades i december 2012 redan blivit ett globalt företag. Vårförsta kund är baserad i Australien och Hong Kong, senare kunder och partnersfinns i Israel, Europa och USA. Vi lanserade världens första 3D-scanningtjänstför Kinect, som först hette Kinect@Home, där över 1500 3D-modeller gjorts ochöver 600 människor har scanningskonton, berättar Caroline Walerud, VD på Volumental,för Internetworld.Volumental antogstill STING i januari 2013 och teamet har sedan dess tagit företaget framåt iraketfart och visat ett enormt driv. – Volumental är en väldigt spännande mix av superkompetentautvecklare och en drivande, affärsutvecklande VD. Deras spetsteknik öppnar nyamöjligheter inom en rad segment, och nu ligger fokus på ortopedi. Tillverkarnaoch kunderna av ortopediska produkter – till exempel specialskor, sulor och skydd– kan drastiskt sänka kostnaderna för att skapa modeller av patientens fot ochben, säger Peo Nilsson, affärscoach på STING inom internet/media, som har coachat Volumental de senaste 10 månaderna.Volumentalhåller nu på att skala upp försäljningen, både inom scanningav kroppsdelar och inom Volumental Plus-konton, som precis har lanserats. Genomdem kan företag och 3D-entusiaster snabbt och enkelt komma igång med3D-scanning, och sedan använda filerna till bland annat prototypdesign, konstoch 3D-printing. Läs artikeln i Internetworldwww.volumental.com