Poppermost Productions lanserar SNOW

Idag lanserar Poppermost Productions SNOW, det första autentiska vintersportspelet, på Steam Early Access. Tremanna-teamet bakom Poppermost skapade SNOW för att erbjuda den mest realistiska skidåkningsupplevelsen någonsin.

”Vi ville ge spelarna och vintersportentusiaster en autentiskupplevelse. Skidåkning handlar om frihet, kreativitet och utforskning, och SNOWlevererar exakt det. Vi har tagit bort alla begränsningar och allt det plottriga vitraditionellt ser i actionsportspel, och med SNOW tillåter vi spelare att användaspelet som de vill”, säger Alexander Bergendahl, VD och game director påPoppermost Productions.SNOWs första berg, Sialia, är en massiv 8 kvadratkilometer stor fjällterräng ien öppen värld som är helt handgjord av studion. Sialia är en perfekt lekplatsatt utforska och tävla på, tack vare bergets fantastiska linjer, massiva klipporoch omsorgsfullt utformade terrängparker. Spelare kan fritt utforska dennastora och varierande terräng eller försöka att bevisa sig själva genom att slårekord på SNOWs topplistor.Poppermost har haft ett nära samarbete med skidikonerna Tanner Hall, TomWallisch, och Russ Henshaw för att försäkra att äktheten i sporten har återskapatstill fullo i varje aspekt av spelet.”Jag ser verkligen fram emot att få vara med och bygga det första realistiskaskidåkningsspelet. Från vad jag redan har sett, är det här det enda spelet som harskapats av skidåkare för skidåkare!” säger Russ Henshaw, guldmedaljör i 2012Winter Dew Tour Slopestyle-tävlingen.SNOW erbjuder också ett välutbyggt system för anpassning av spelkaraktärernadär spelare kan utrusta sina skidåkare med över 140 produkter från verkligavarumärken. Poppermost samarbetar också med över ett dussin av de störstavarumärkena inom vintersporten för att erbjuda spelarna de mest populäraprodukterna från den senaste säsongen. Teamet kommer att uppdatera innehållet ikatalogen kontinuerligt.SNOW drivs av CryENGINE, som är känt för sin breda kapacitet att produceraolika kategorier av grafiskt innehåll och för sin hisnande grafik. ”CryENGINEvar ett naturligt val för oss. Vi ville leverera ett spel med fantastisk grafiksom skulle stödja vår vision av en öppen värld. Cryteks spelteknik är mycketkraftfull och hjälper oss verkligen att skapa en värld av våra drömmar”,säger Alexander Bergendahl.SNOW har optimerats för att fungera så smidigt som möjligt på t ex bärbaradatorer, men har också stor skalbarhet på mer avancerade PC-datorer.SNOWs lanseringsfilm finns här.Spelartiklar kan hittas på Dropbox. www.snowthegame.com