Auktionssajten Barnebys i samarbete med The Telegraph

Auktionssajten Barnebys affärsidé går ut på att vara ett Hemnet för auktioner. Christopher Barnekow, som är medgrundare av reklambyrån Smith och tidningen Rodeo, och Antikdeckarna-profilen Pontus Silfverstolpe driver Barnebys, som har cirka 270 000 unika besökare per månad. Bolaget har nu inlett ett samarbete med den brittiska dagstidningen The Telegraph, som har 60 miljoner läsare.

Barnebys fungerar som ett Hemnet fast inom auktionsområdet och har cirka 270 000 unika besökare per månad – och totalt 400 000 besökare. Affärsmodellen går ut på att ta betalt per klick samt att locka annonsörer.Barnebys inleder nu ett samarbete med den brittiska dagstidningen The Telegraph, som har 60 miljoner läsare.– Det här är ett led i vår internationella lansering och vi kommer att ha en strategi där vi samarbetar med relevanta medier, säger Christopher Barnekow.Rent praktiskt innebär samarbetet att läsarna kommer i kontakt med sajten och dess annonsörer i och med att Barnebys blir integrerat som en widget i relevanta delar av The Telegraph.– The Telegraph, med sin kombination av kvalitet och integritet, är perfekt för Barnebys målgrupp. Inte minst med tanke på att man är en global aktör, säger Christopher Barnekow.Barnebys kommer även lansera sajten i Tyskland och USA i höst.www.barnebys.se