Berries by Astrid presenterar världens första smoothieautomat

Under Apotek & Egenvårdsmässan på Kistamässan den 3-4 september kommer världens första smoothieautomat att presenteras. Bakom denna spännande innovationsidé ligger det svenska företaget och tillika Venture Cup-vinnaren Berries by Astrid AB, som grundades av Dr Astrid Friborg 2010.

Under hennes år som cancerforskare såg hon hur god kosthållning och hälsa hör ihop. Där föddes idén om att själv skapa en produkt för god hälsa som är så lättillgänglig för alla som möjligt. Idén har nu förverkligats och smoothieautomaten gör nu världspremiär på Kistamässan.Många strävar idag efter att äta mer hälsosamt och Dr Astrid Friborg, som är grundare och VD för Berries by Astrid AB, noterade att det finns ytterst få mellanmål på marknaden som verkligen är hälsosamma. Med sin bakgrund som forskare i tjocktarmscancer, har Astrid tagit fram en smoothie full av antioxidanter och helt utan tillsatser eller socker. Smoothien är en premiumprodukt gjord av 50 procent yoghurt och 50 procent frukt och bär.Men Astrid nöjde sig inte med att ta fram en nyttig smoothie. Hon såg också att de flesta människor har ett behov av ett snabbt, nyttigt mellanmål som är lättillgängligt. Med finansiering av bl.a. VINNOVA och ALMI har Berries by Astrid därför utvecklat världens första smoothieautomat, som nu presenteras på Apotek & Egenvårdsmässan på Kistamässan den 3-4 september. Automaten kan placeras i miljöer såsom gallerior, gym, butiker på flygplatser, kontor m.m. Denna prisbelönta automat har en innovativ och exklusiv design med touch-skärm, mobil betalning och en kyld och hygienisk lösning för automatisk servering av smoothie i tre smaker, direkt ner i muggen. ”Det vi nu kan presentera är en ny generations automat, fylld med hälsosamt och energigivande innehåll som är lättillgängligt för den stressade och moderna människan”, säger Astrid Friborg, som är en av årets supertalanger i Veckans Affärer. www.berriesbyastrid.com