Atlas Copco utmanar medarbetare att bli effektivare med hjälp av Challengera

Challengera, världens första molnbaserade sociala plattform för utmaningar, har tecknat ett avtal med den globala industrigruppen Atlas Copco. Samarbetet innebär implementation och genomförande av en kampanj i vilken 200 Atlas Copco-anställda utmanas att effektivisera arbetsprocessen och minska antalet lagerhållningsenheter. Avtalet följer framgångsrika genomföranden av Challengera-kampanjer för General Electric och The Absolut Company (Group Pernod Ricard).

”Vi har startat ett samarbete med Challengera för att på ettinnovativt sätt öka våra medarbetares engagemang i ett av våra projekt.Challengeras koncept är nytt och roligt, och vi tror det kommer att skapa det intresseoch den motivation vi eftersträvar. Vår utmaning börjar nu och Challengera har tillförtstort värde hittills. Vi ser fram emot att se resultatet!” säger Anders Björk, DivisionalSupply Chain Manager.Syftet med initiativet är att minska antalet lagerhållningsenheter och attutbyta bästa praxis kring detta ämne bland medarbetarna. Målgruppen är 200personer inom företaget, som är utspridda globalt och över funktioner.”Initiativet är väl genomtänkt och vi använder oss av en innovativ metod föratt driva verksamhetens resultat genom att engagera deras anställda kring ettstrategiskt initiativ på ett roligt, interaktivt och konkurrenskraftigt sätt”,säger Magnus Malmberg, en av grundarna av Challengera AB.Avtalet och kampanjen börjar idag, 19 augusti, och avslutas i december 2013. www.challengera.com